Perşembe, Nisan 18, 2024

Donald Trump, TikTok’un ABD’ye Satılma Tarihini Uzattı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki TikTok destanında, Başkan Donald Trump’ın nihayet bir süredir tehdit ettiği icra emrini çıkarması ve TikTok’un Amerika Birleşik Devletlerinin segmentinin satışının emrini vermesiyle birlikte bir gelişme daha meydan gelmiş oldu.

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Steven Mnuchin, TikTok ile ilgili yaşanan durumlara ilişkin şu sözleri dile getirdi:

Trump, TikTok
Donald Trump, TikTok'un ABD'ye Satılma Tarihini Uzattı! 3

“Emir, ByteDance’ı Amerika Birleşik Devletleri’nde TikTok’un çalışmasını sağlamak veya desteklemek için kullanılan herhangi bir varlık veya mülkteki tüm çıkarları ve hakları ve TikTok veya Musical.ly kullanıcılarından elde edilen veya türetilen verileri elden çıkarmaya yönlendiriyor. Birleşik Devletler. CFIUS, vakanın kapsamlı bir incelemesini yaptı ve ABD’li kullanıcıları kişisel verilerinin istismarından korumak için bu işlemi Başkan’a oybirliğiyle tavsiye etti. “

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanı Steven Mnuchin

Normalde TikTok’un Amerika Birleşik Devletleri ile ilgili kısmın Microsoft ya da başka bir ABD’li şirkete satılması ile ilgili TikTok’un bu tarihten itibaren 90 güne, yani 15 Eylül’e kadar vakti vardı lakin Başkan Trump bunun yerine tarihi 12 Kasım 2020’ye kadar uzatıyor.

ByteDance bu konu hakkında ne düşünüyor?

Bu hareket, TikTok için iyi bir haber olarak görülüyor ve sahibi Bytedance, müzakere yeteneklerini haksız yere kısıtlayan bir satış baskısı hissetti. Bytedance yaptığı açıklamada sadece şunları söyledi: “Önümüzdeki yıllarda platformumuzda yaratanlara ailelere neşe ve anlamlı kariyerler getirmeye devam etmeye kararlıyız.”

microsoft koronaaaa
Donald Trump, TikTok'un ABD'ye Satılma Tarihini Uzattı! 4

Microsoft, TikTok’u tamamen almak istiyor

Microsoft, hem ABD’de hem de muhtemelen tüm küresel 50 milyar dolarlık işinde TikTok’un satın alınmasında ön sıralarda yer alıyor, ancak diğer şirketler, özellikle fiyat konusunda çok daha ucuz olduğu için platformun yalnızca Amerika Birleşik Devletleri bölümü için alıcı olmak istiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler