Çarşamba, Nisan 24, 2024

Dünyanın en iyi 3D yazıcı firması Ultimaker Türkiye’de

Paylaş

silkroad gaminggentr

3D yazıcılar ile henüz çok fazla tanışmamış olsak da, firmalar bu yöndeki çalışmalarını geliştirmeye devam ediyorlar. Bu firmaların öncülerinden birisi olan Ultimaker ise Türkiye’deki faaliyetlerine başladığını duyurdu.

Ultimaker 3 Türkiye’ye geldi

Dünya genelinde hemen hemen her teknoloji tutkununun yakından tanıdığı 3D yazıcı firması Ultimaker’ın yeni ürünü tüm dünya ile birlikte Türkiye’de de tanıtılmıştı. Özellikle endüstri dallarında hizmet veren ve 3 boyutlu yazıcıların başında gelen Ultimaker, bir çok farklı özellikle müşterilerini memnun etmeye hazırlanıyor.

Firmanın yeni ürünü olan Ultimaker 3, 18 Ekim tarihinde İstanbul’da küçük bir lansman ile tanıtıldı. Şimdi şöyle bir durum var; bu gibi firmaların Türkiye’deki pazara giriş yapmaları çok iyi. Ancak şu ince detayı kaçırmamak lazım, Ultimaker ürettiği yeni ürününü dünya ilk aynı anda Türkiye’de tanıttı. Impact Hub İstanbul’da gerçekleştirilen ve Ultimaker‘ın Türkiye dağıtıcısı 3Dörtgen tarafından yapılan bu lansman ile ürünleri daha yakından tanıma fırsatı bulmuştuk.

3D yazıcılardan ufaktan bahsetmek gerek; Ultimaker 3 ve Ultimaker 3 Extended olarak isimlendirilen yeni yazıcılar 215 x 215 mm bir baskı alanı ile geliyor. Yükseklik bazında da Ultimaker 3 200 mm’ye kadar çıkabiliyor. Hacim tarafında da çok fazla değişikliğe uğramamış olsalar da, Türkiye’de görmek çok güzeldi.

ultimaker-3d-yazici-003
Teknik detaylar

Bir kere artık Wi-Fi‘dan cihaza bağlanabilmek mümkün. Bu bağlantı ile tablayı önceden ısıtma, dahili olarak yerleştirilmiş kamera aracılığı ile baskıyı izleme, tüm baskı ayarlarını yapma gibi seçenekleri mevcut. Aynı zamanda sd kart ile veri taşımak yerine USB’den işi kolayca halledebiliyoruz. Ancak Ultimaker 3’ün asıl teknolojisi çift kafa hücresi teknolojisinde yatıyor. Artık iki farklı filamenti yazıcıya bağlayabiliyoruz.

ultimaker-3d-yazici-004
Cura yazılımı buna göre yenilendiği gibi, açık kaynak kodlu oluşunu hala koruyor. Arayüz ile ciddi şekilde değişen yazılım ilk bakışta biraz garip geliyor. Fakat Ultimaker 3‘ün çıkışı ile 3’ün kafa hücrelerini de değiştirebiliyoruz. Aynı zamanda 280 dereceye kadar çıkan sıcaklığı farklı malzemelere de ev sahipliği yapıyor. Ekstra olarak PVA adı verilen malzeme ile tanıştığımız gibi, kendisine özel baskı hücresi ile müşterilerine satılıyor.

ultimaker-3d-yazici-002
Şuanda Ultimaker 3‘ün Türkiye satış fiyatı 4200 ile 4800 Euro arasında değişiyor. Ancak bu ürünlerin standart kullanıcılar için değil, profesyonel çalışanlar için üretildiğini belirtelim. 3D yazıcıdan detaylı olarak bahsetmişken, bir de nasıl çalıştığına daha yakından bakalım.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler