Cuma, Nisan 26, 2024

Dünyanın İlk Dövme Yapabilen Robotu Tatoue

Paylaş

silkroad gaminggentr

Robotlar teknolojinin gelişmesi ile birlikte akıllanmaya devam ettikleri gibi, artık insanların vücutlarına da müdahale edebilir hale geldiler. Şimdi de Tatoue adında dövme yapabilen robot geliştirildi. İlerleyen zamanlarda dövme yapabilen robotların yaygınlaşması ile birlikte dövme yapan kişilerin iş hayatları riske girebilir.

3D Yazıcının Parmağı Var

Şimdiye kadar robotlar hep fabrikalarda ağır işlerde kullanılırken, teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık robotlar en ince işçiliklere kadar erişebiliyorlar. Ameliyat yapabilen robotlardan sonra, şimdi de dövme yapabilen robotlar piyasada görünmeye başladı. Eğer bu robotlar yaygınlaşacak olursa, bir meslek dalını daha kaybedebiliriz.

Fransız tasarımcı Pierre Emm, Johan da Silveira ve David Thomasson bir araya gelerek Autodesk üzerinde tasarlamış oldukları dünyanın ilk dövme yapabilen robotunu geliştirdiler. Robot sanayi tipi bir robot olduğu gibi, 3D yazıcı ile üretildi.

3D-yazici-dovme
Dövme Yapabilen Robot Nasıl Çalışıyor ?

Tatoue adı verilen bu robota hangi dövme tasarımını yaptırmak istediğinizi komut olarak girdikten sonra, vücuda çizilecek alan yine komut verilerek işaretleniyor. Ardından dövme yapabilen robot sıfır hata ve sıfır kayma ile en ince işçilikleri işleyebiliyor.

Dövmenin yapılacağı alanda bölge tarandıktan sonra dövme motifi Tatoue‘nin hafızasına işleniyor. Ardından tek yapmanız gereken robotun nasıl işlediğini izlemek. Ancak dövme yapılırken kesinlikle kıpırdamamanız gerekiyor. Zira robota verilen komutun dışına çıkacak olursanız, yapılan dövmenin size bir hayrı dokunmayabilir. Dövme yapabilen robot Tatoue‘nin nasıl çalıştığını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

  1. bu teknoloji tutar diyorum ben ama dövmecilerin işi tabiki son bulmaz elbet etkiliycektir lakin buna verilen para ile sokak arasındaki usta bi dövmeciye vericeğiniz para dağlar kadar fark oluşturucaktır .imkanlar doğrultur bu işin belini

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler