Cuma, Mart 29, 2024

Epic Games, Birleşik Krallık’ta Apple ve Google’a Dava Açtı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Epic Games ve Apple arasındaki durumlar sakinleşmiş gibi görünse de, Fortnite’ın yaratıcısı ve iPhone mucidi hala kafa karıştırmaya devam ediyor. Şirketler ABD’de olayların nasıl gelişeceğini gözlemlerken, Epic Games odak noktasını Birleşik Krallık pazarına kaydırdı ve hem Apple’a hem de Google’a karşı yasal işlem başlattı.

Bazı kaynaklara göre Epic Games, Birleşik Krallık’ta hem Apple’a hem de Google’a benzer nedenlerle birçok dava açtı. Apple söz konusu olduğunda Epic, Epic Games Store’un Apple cihazlarına indirilmesine ve aynı zamanda uygulamaların App Store aracılığıyla Apple’ın ödeme işlemlerine izin vermesini istiyor.

epic games birlesik krallikta apple ve googlea dava acti

Google ile ilgili olarak Epic Games, Google Play Store‘un diğer üçüncü taraf mağazalarına göre önceliklendirilmesinin Android’de kaldırılmasını ve ayrıca telefon üreticilerinin Epic Games Store’u, Google’ın müdahalesi olmadan cihazlarına direkt yüklenmesine izin vermesini istedi.

Dava ile ilgili konuşan bir Epic Games temsilcisi, “Bunun, Apple ve Google’ın pazar gücünü kötüye kullanmasından etkilenen Birleşik Krallık‘taki ve dünyadaki tüketiciler ve geliştiriciler adına yapılması gereken önemli bir argüman olduğuna inanıyoruz” dedi.

Tıpkı ABD davasında olduğu gibi, tüm tarafların haklı olduklarına inandıkları için muhtemelen dava aylarca sürecek.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler