Cumartesi, Nisan 27, 2024

Fortnite Battle Royale’a NVIDIA Shadow Play Güncellemesi Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Epic Games tarafından geliştirilen ve kısa sürede dünya genelinde yüz binlerce oyuncuya sahip olan Fortnite Battle Royale oyunu çok yakında NVIDIA ShadowPlay güncellemesine kavuşacak. Peki yeni güncellemeden sonra oyunda neler değişecek ? Gelin hep birlikte göz atalım.

Her Anınızı Kaydedin

Fornite Battle Royale oyununa ShadowPlay güncellemesi geldikten sonra her anınızı kaydedebileceksiniz. İsterseniz minimum kayıp ile oyun içerisinde tüm hareketlerinizi videoya alın, isterseniz öldüğünüz veya öldürdüğünüz kısa anları ShadowPlay sizin yerinize kaydetsin. Ardından istediğiniz kaydı ShadowPlay dosya klasörüne erişerek videoları kolayca alabilirsiniz.

ShadowPlay’in zaten en sevdiğim özelliği bu diyebilirim. Siz hiç yorulmuyorsunuz o sizin yerinize tüm anlarınızı kaydedebiliyor. Ayrıca eğer çok uzun dakikalar kayıt yapmayı düşünüyorsanız yine ShadowPlay avantajlarından faydalanarak GB’larca kayıt alabilmeniz mümkün. Ancak bu adımları atarken ben sisteminizde bir SSD olmasını şiddetle tavsiye ediyorum. Zira siz oyunda kayıt yaparken, belli dosya boyutunu aştığınızda HDD artık yazmaya yetişemediği için, oyunda kasmalar başlayabilir.

Videodan bahsediyoruz ama Fortnite Battle Royale oynarken görüntü kaydedemiyor muyuz ? Tabii ki ediyorsunuz. Yüksek çözünürlükte oyunu istediğiniz yerde kısa yol tuşlarını kullanarak anlık görüntüler kaydedebilirsiniz. Aslında NVIDIA’nın Ansel teknolojisi de Fortnite’a gelse harika olur ama belki ilerleyen günlerde bu teknolojiden de faydalanmaya başlayabiliriz.

nvidia shadowplay

Canlı Yayın Yapabilir miyiz ?

Diyelim ki Twitch kanalı açtınız ve yayın yapmak istiyorsunuz. Bir yandan oyununuzu kaydedip, diğer yandan kendi görüntünüzü kaydedip tüm bunları birleştirerek takipçilerinize sunmak gerçekten işkence olabiliyor. Ancak yine ShadowPlay üzerinden canlı yayınlarınızı açabiliyor veya videolarınızı sosyal medya platformlarında anlık paylaşabiliyorsunuz.

Önemli Not: Görüntü yakalamadan bahsetmişken NVIDIA işi ileriye götürerek eğer isterseniz 4K görüntü yakalamanıza da imkan sağlıyor.

nvidia shadowplay 002

ShadowPlay Her Sistem Destekliyor mu ?

Ne yazık ki bu sorunun cevabına ‘evet’ yanıtını veremiyorum hocalar. Zira sisteminiz GT1030 ekran kartı gibi giriş seviyeli kullanıcılara hitap ediyorsa ShadowPlay kuramıyor ve çalıştıramıyorsunuz. Bunun nedeni ise çok basit: Siz bir yandan oyun oynarken, diğer yandan da kayıt yapabilmek için sisteminizin belli güçte olması ve tüm bu ihtiyaçları karşılayabilmesi gerekir.

Ancak ShadowPlay’ın minimum GeForce 300M, 200M, 100M, 9M, 8M serilerini desteklediğinin de altını çizelim. Şuana kadar da 500’e yakın oyun içerisinde NVIDIA ShadowPlay kullanılıyor. Eğer siz de bu deneyimden faydalanmak isterseniz NVIDIA’nın web sitesine giderek GeForce Experience uygulamasını bilgisayarınıza kurmanız yeterlidir. Son güncellemeyi de yine program otomatik olarak yapacak ve size uyarı verecektir.

Fortnite Battle Royale oyununa gelecek olan NVIDIA ShadowPlay güncelleme detaylarını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler