Cumartesi, Nisan 27, 2024

Galaxy Note 7 Türkiye Topraklarına Geri Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung Galaxy Note 7 cihazlarında yaşanan batarya sorunu ile birlikte büyük bir kayıp ortaya çıkmış ve Samsung‘un belki de şimdiye kadar başına geleceği en büyük zarar gelmişti. Cihazlarda kullanılan SDI bataryalar sıkıntı çıkarttığı için değişim kampanyası geçen ay başlatılmıştı. Şimdi Note 7 tekrardan Türkiye topraklarına girmeye hazırlanıyor.

Note 7 Satışları Kaldığı Yerden Devam Edecek

Bu başlığı okurken aklınızdan şu geçebilir “lan kim alacak bu saatten sonra Galaxy Note 7‘yi herkes patlaya çatlaya gördü zaten” diyebilirsiniz. Ancak emin olun Note 7‘lerdeki patlamalardan haberi olmayan daha milyonlarca kişi var. Biz de tabii ki cihazın alınmamasını savunmuyoruz. Samsung bir hata yaptı ve düzeltmek için harekete geçti. Türkiye topraklarına tekrar geldikten sonra sorun düzelmişse zaten canavar gibi telefondu.

Ancak haberi olmayan kişileri veya internet ile çok fazla haşır neşir olmayan kişiler reklamlarda, bilboardlarda veya panolarda mutlaka Note 7 reklamlarını tekrardan görecek. Satışlar eskisi gibi hızlı gitmeyecek belki ama “günü kurtaralım” mantığında ilerleyecektir.

ABD’de 800 bin Cihaz Değiştirildi

Türkiye’de henüz Note 7‘nin patladığına şahit olmadık. Bazıları yalandan patlama haberleri yaptı fakat doğru çıkmadı. Yurtdışında ise değişim kampanyası hızla devam ederken, 1 ay içerisinde ABD’de 800 bini aşkın Galaxy Note 7 değiştirildi.

ABD’li haber ajansı Reuters tarafından yapılan habere göre, Galaxy Note 7 değişim kampanyasının sonuna gelinmek üzere. Şuanda ABD’de yeni Note 7 üniteleri satışa sunulmaya başlandı. Avrupa’ya ise Türkiye dahil olmak üzere yeni ürünler yola çıkmaya hazırlanıyor. Samsung’un Avrupa Bölge Sorumlusu olan David Lowes tekrar satışa çıkma olasılığı için Kasım ayını işaret etti.

galaxy_note_7_degisim_kampanyasi
Tekrar Note 7 Almalı mı ?

Şimdi akıllarda iki tane soru var. Birincisi 1 ayda bataryalar değiştirildi etti diyelim. Madem bu kadar hızlı aksiyon alınabiliyordu, tüm dünyaya satılmadan önce neden alınmadı ? Eğer yine baştan savma bir değişim kampanyası olacak olursa Samsung bu sefer işin içinden çıkamaz. İkincisi ise bataryalar değiştikten sonra kullanıcı memnuniyeti. Diyelim Note 7‘yi aldık bataryanın performansı yine aynı olacak mı, yoksa prosedür değişecek mi ? Kafalarda deli sorular..

Şahsi fikrimi söyleyecek olursam; Note 7 bence çok başarılı bir cihazdı. Şuanda Türkiye’de 2800 TL‘den başlayan fiyatlar ile satılıyor. Bataryalarda sorun kalkar ise, kesinlikle performansı ile kullanıcıları etkileyecek bir cihaz diyebilirim.

 

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler