Cuma, Nisan 19, 2024

Galaxy Note 7’nin Türkiye Fiyatı Çok Tuzlu Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Koreli teknoloji devi Samsung‘un yeni amiral gemisi olarak nitelendirebileceğimiz akıllı telefonu Galaxy Note 7 hakkında tüm detaylar ortaya çıktı. Teknik özelliklerinden ziyade Yurtdışı ve Türkiye satış fiyatları kullanıcıları düşündürürken, “bir akıllı telefona bu kadar para verilir mi ?” soruları sorulmaya başlandı. Peki Galaxy Note 7‘nin Türkiye fiyatı ne kadar ?

Galaxy Note 7 Türkiye’de Ne Kadara Satılacak ?

Cihazın teknik özellikleri ilk duyurulduğunda kullanıcıları derinden etkileyen Galaxy Note 7‘nin bir de piyasa satış fiyatı merak ediliyordu. Şuan yurtdışında Galaxy Note 7 849 Euro‘dan satışa çıkacağı kesinleşirken, sıra geldi Türkiye fiyatına. Normalde bu fiyatı direkt KDV eklemeden Türk Lirası karşılığını alacak olursak 2823 TL‘ye tekabül ediyor. Tabii ki bu işin sadece görünen tarafı. Bir de bu cihaza KDV ve TRT Bandrol fiyatları da eklenecek.

Samsung Türkiye Fiyatı Eklendi

Şuanda Samsung‘un web sitesinde Galaxy Note 7 hakkında ön siparişler alınmaya başlandı. 2 Eylül tarihinde resmi olarak satın alabileceğimiz Note 7 için ödenecek fiyat ise 3599 TL olduğu ortaya çıktı. İlk başlarda cihazın 3999 TL olduğunu görmüştük. Ancak Samsung tarafından bu fiyatın doğru olmadığı konusunda bilgiler verilmişti. Son bilgilere baktığımızda şuanda Note 7 gerçekten ciddi bir rakamdan alıcılarını bekleyecek.

galaxy_note_7_su_gecirmez
Fiyatına Değecek mi ?

Şimdi arkadaşlar eğri oturup doğru konuşmamızda fayda var. Galaxy Note 7‘yi illaki almak isteyenler çıkacaktır. Gerek şirket çalışanları, gerek Samsung’u yakından takip eden kişiler Note 7’yi mutlaka alıp paraya kıyacaklardır. Ancak bir akıllı telefon için 3 bin TL skalasından sonra çokta yukarlara çıkmanın bir mantığı olmadığını düşünüyorum. Sonuçta sizin bir akıllı telefon ile yapabilecekleriniz belli.

note-7-on-panel
Rakip firmalar ile rekabeti geçtik, cihaz yurtdışında 849 Euro‘dan alıcı beklerken, burada üstüne binen vergi ve TRT bandrol zammı neredeyse bize 600 TL fazladan ödetiyor. Eğer bu vergiler olmasaydı, cihazı Türkiye’den 2899 TL gibi uygun bir fiyata alabilecektik. Aslına bakarsanız cihazın bu fiyatı çok uygun. Fakat ülkemizde uygulanan bu zam oranları gerçekten sektörü derinden etkileyebiliyor. O yüzden (Samsung’un bir suçu olmadan) bir akıllı telefona o kadar ücretin verilmemesi gerektiği tarafındayız.

galaxy_note_7

Donanım’ın Hakkını Veriyor

Samsung Galaxy Note 7 5.7 inç ekran büyüklüğüne sahip olduğu gibi, gücünü Exynos 8890 işlemcisinden alıyor. Ayrıca cihazda Quad HD ekran ve Super AMOLED ekran bulunuyor. İsterseniz cihazı IP68 sertifikasına sahip olduğu için suyun içerisinde de kullanabiliyorsunuz.

Note 7 serisini diğer cihazlardan farklı kılan en önemli özelliği ise S-Pen kalemi oluyor. Önemli teknik özelliklerin yer aldığı cihazın tüm detaylarını ve teknik özelliklerini buradan inceleyebilirsiniz.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

10 YORUMLAR

  1. Hocam Galaxy Note 7 için 3.5 milyar resmen toplama bir oyun bilgisayar parası git adam akıllı işini gören 2000 tllik bir telefon al yani bu kadarda verilmez.

  2. Abi tamam Galaxy Note 7 güzel teknik özellikleri ve donanımları gayet iyi. Yazıda da açıklamışsınız zaten Samsung’un bir şeyi olmadığını. Ama 4 bin TL ye sen telefona vericek paran varsa git macbook al git kasa topla uzaktan bağlantı ile gta 5 bile oynarsın abi ya çok para

  3. Hocam note 7 gerçekten çok iyi bir cihaz ama sizin de söylediğiniz gibi gerçekten kdv olayı işi bozuyor, üzülüyorum böyle olunca her şeyde vergi çok fazla vergi alınıyor

  4. Tasarımı çok güzel note 7 ‘nin begendim türkiye ye geldikten sonra test etmek lazım. Eğer kullanım açısından beni cezbedecek olursa belki note 7 alabilirim.

  5. Benim sefil fukara fakir parasız çulsuz kürt bi komşum var moruk adamın cebinde iphone 6s var. vay anasını sayın seyirciler sefil herif isminide bilmiyor aphon 6estir bu haa diyor senin ben telefonda kontor yok adam benim cepten arıyor evini şaka gibi ya

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler