Cumartesi, Nisan 20, 2024

Gamer Serisi AMD RX 480, RX 470 ve RX 460 Teknik Özellikleri

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartı piyasası şu sıralar çok hareketli olduğu gibi, firmalar neredeyse her hafta yeni bir ekran kartı ile hedef kitlelerinin karşısına çıkıyor. AMD’de yeni uygun fiyatlı ve oyunculara özel olarak üretmiş olduğu RX 480, RX 470 ve RX 460 modellerini duyurdu. AMD‘nin yeni RX serisi ekran kartlarının teknik özellikleri ve piyasa satış fiyatları haberimizde.

AMD YENİ RX SERİSİNDE NELER SUNUYOR ?

Duyurulan üç yeni ekran kartını aslında tahmin etmek çok da zor değil. Genellikle aynı strateji üzerinden ilerlendiği için ekran kartları segmentlere bölünmüş durumda. Yani RX 460 üst segmentin giriş modeli, RX 470 yine üst segmentin orta düzeyi ve RX 480‘de üst segmentin üst düzey ekran kartı modellerinden birisi diyebiliriz.

Aslına bakarsanız bu seri arasında en çok dikkat çeken ekran kartının AMD RX 480 olacağını düşünüyorum. AMD bu ekran kartlarında tamamen oyuncuları düşündüğü gibi, gerçekten piyasada alınabilecek en iyi seriler ile karşı karşıya kaldığımızın altını çizelim.

Özellikle ekran kartlarında 4 GB ve 8 GB iki modelleri olduğu gibi, RX 460 modelin R7 260X‘e göre neredeyse iki kat performans sergileyeceği belirtiliyor. Dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan yeni AMD RX serisi ekran kartların detaylarına ve teknik özelliklerine yakından bir göz atalım.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Hocam açıkçası bu serideki en düşük model olan Rx 460 tahminlerime ve piyasaya göre aşağı yukarı 400-450 liradan aşağı olmaz gibime geliyor,Rx 470 550-600 liradan pek aşağı olacağını zannetmiyorum.

    • Kardeşim mesela serinin en düşük modeli olan Rx460 ile eSports oyunları rahat oynayabilirsin. GTA 5 gibi oyunları orta veya yüksekte açar..

  2. Türkiye ye gelince mutlaka alınması gereken ideal ekran kartlarından bir tanesi. Özellikle Radeon RX 480’i kaçırmamak gerektiğini düşünüyorum.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler