Cuma, Nisan 26, 2024

GeForce Now, gecikme testinde Stadia’yı yeniyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Nvidia GeForce Now ve Google Stadia arasındaki en büyük fark iş modeli olsa gerek. Her iki platform oynayacağınız oyunu internet üzerinden size aktarır. Ancak Stadia kullanıcılarının yayınlamak istedikleri oyunların Stadia sürümlerini satın almaları gerekirken GeForce Now zaten Steam‘de sahip olduğunuz oyunları yayınlıyor. Nvidia yine de bazı sorunlarla karşılaştı.

Peki aralarındaki hız farkı nasıl?

5c9c6fdf67b0a96064d45328Oyun sahipliği ile ilgili sorunlardan sonra, oyun akışı teknolojisi ile ilgili en büyük endişe girdi gecikmesidir. Kendi donanımınızda bir oyun çalıştırıyorsanız, ekranınızda bir şey yapmak için  yaptığınız fare tıklaması için geçen süre yalnızca PC’niz ile alakalıdır. Ancak şimdi Stadia ve GeForce ile girdiniz bir sunucuya gönderilir ve sonuç size video akışı olarak geri gönderilir, bu da işleme birçok değişken ekler.

Bir oyunu yerel olarak çalıştırmak her zaman daha düşük gecikme sağlar. Bunun tek istisnası, donanımınızın liginin dışına çıkan bir şeyi çalıştırmaya çalışmaktır. Bir oyunu yerel olarak 5 fps’de çalıştırıyorsanız, her 200 ms’de bir (yalnızca 60 fps’de 16 ms) yeni kare görürsünüz.

Tek oyunculu oyunlar oynamak için GeForce Now, uyum sağlayabilecek kadar düşük giriş gecikmesi ile size 60 fps’de ultra ayarlar verebilir. Kullanmak ücretsizdir, ancak Kurucu aboneliği için ayda 5$ ödemezseniz, her 60 dakikada bir yeniden bağlanmanız gerekecektir. Abone olmak ise tekrar bağlanmak zorunda kalmadan altı saat boyunca oynamanıza izin verir ve ayrıca ışın izlemeyi etkinleştirmenizi sağlar.

PC Gamer sitesinde editör olan Joanna Nelius‘a göre, Google Stadia testlerde GeForce Now‘dan daha kötü bir performans gösterdi. 25Mbps veya daha düşük bir hızda GeForce Now pikselleşmeye başlar, ancak bu Stadia’da her zaman olan bir şey zaten.

Alandaki bir sonraki büyük rakip, xCloud hizmeti köşede olan Microsoft olacak. Xbox Game Pass ile oyunları aktarabilmek mümkün olacak. Görüntü kalitesi ve gecikmenin karşılaştırılabilir olduğunu varsayarsak, Stadia‘nın Game Pass ile gelen 200 oyunla nasıl rekabet etmeyi planladığını görmek zor. GeForce Now için, ücretsiz olarak elde ettiğiniz şey hala güçlü. Steam kütüphanenizden yüzlerce oyun oynayabilmek harika bir duygu.

GeForce Now5 963x640 1

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler