Çarşamba, Mayıs 8, 2024

GIGABYTE Aero 15 OLED KC Laptop İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan herkese merhabalar. Farklı farklı ürünleri incelemeye aldığımız hocamızın masasında bugün, GIGABYTE Aero 15 OLED KC  dizüstü bilgisayarının incelemesini gerçekleştiriyoruz.

Tasarım

Panel oldukça sade bir biçimde tasarlanmış. Ortada Aero logosu, solda ve sağda dikey çizgiler yer alırken metal bileşenden oluştuğunu söyleyebiliriz. Üzerinde plastik herhangi bir parça bulunmuyor.

gigabyte aero15 008

Üst kısımda hava akışı için oluşturulmuş kanallar göze çarpıyor. Sağda ve sol tarafta fanlar içerideki havayı üstten dışarı atacak şekilde tasarlanmış.

gigabyte aero15 009

Gigabyte yapay zeka konusunda Azure ile bir anlaşma içerisine girmiş. Azure de içeride AI logosu bulunuyor, buna tıkladığınızda açtığınız zaman sistem sizin için otomatik olarak ihtiyacınıza göre kendisini revize ediyor ve arka planda yapay zeka sisteminizi kontrol ediyor. CPU’nun ve GPU’nun Watt ayarını otomatik olarak eşzamanlı ayarlıyor. Örneğin, oyun oynarken yapay zekayı açarsanız yapay zeka size oyun içerisinde 6-10 FPS’e kadar daha iyi performans verdiğini vaadediyor.

gigabyte aero15 012

Aero 15’de artık bir alışkanlık haline getirdiğimiz parmak izi denemesini yapıyoruz. Bu cihazda hem arka tarafta hem de ön tarafta parmak izi kalıyor. Ancak, aşırı düzeyde değil.

gigabyte aero15 018

Panel 2 KG ağırlığa sahip olmasına karşın, çok rahat bir şekilde tek elle açılıp kapanabiliyor. Menteşeler oldukça hafif tasarlanmış.

gigabyte aero15 011

Bu cihazda Samsung panel kullanılıyor. 15.6 inç, UltraHD, 3840×2160(4K) ve AMOLED bir ekran olarak geçiyor.

gigabyte aero15 016

Bunun daha önemli bir detayı daha bulunuyor. DisplayHDR 400, 100% DCI-P3 Pantone renk paletleri mevcut. Yani, 4K olmasının yanında görüntüler o kadar net ve keskin durumda ki içerik üreticilerine özel olarak üretildiğini buradan anlayabiliyorsunuz. Bunun da amacı, içerik üreten kişiler her zaman doğru rengi bulmaya çalışıyor. Bu cihazda panel çok renkli ve akıcı olduğundan dolayı oyun oynarken ya da film izlerken aldığınız keyif üst noktalara çıkıyor.

gigabyte aero15 017

Cihazın klavye tuşları Low-Profile, RGB aydınlatmaya sahip ve kare şeklinde tasarlanmış. Bir de Gigabyte Control Center adında bir yazılım bulunuyor, bu yazılımın üzerinde birçok renk modu bulunuyor. Bu yazılım aracılığıyla klavyedeki renkleri dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Yazılım üzerinde sadece RGB aydınlatma kontrolü bulunmuyor. Bunun yanında ekran parlaklık ayarından, güç modlarına kadar bir sürü de mod bulunuyor.

gigabyte aero15 020

Gigabyte Aero 15 modelinde sol tarafta HDMI Mini Display portu, USB 3.1, kulaklık, mikrofon ve LAN portu yer alıyor. Sağ tarafa baktığımızda Micro SD kart, Type-C girişi ve iki adet USB 3.1 göze çarpıyor.

Windows bu cihazda ortalama olarak 16 saniye gibi bir süre içerisinde açılıyor.

gigabyte aero15 001

Cihaz hoparlör kısmında en yüksek ses ayarlarında ortalama 80dB ses performansı sunuyor.

gigabyte aero15 006

Gigabyte Aero 15 fan hızı ‘Low’ ayarlardayken ortalama 40dB ses yayıyor, ‘Ultra’ ayarlarda ise bu ses ortalama 65dB civarına yükseliyor. Fan sesinin biraz bize fazla geldiğini söyleyebiliriz.

gigabyte aero15 004

512 GB’lık M.2 SSD’nin okuma-yazma hızlarına göz attığımızda maksimum 1962MB/s okuma, 2329MB/s yazma hızına erişebiliyoruz.

Teknik Detaylar

  • İşlemci: Intel Core i7-10870H
  • Ekran Kartı: NVIDIA RTX 3060
  • RAM: 2x8GB Crucial 3200MHz
  • Ekran Boyutu: 15.6″
  • Ekran Çözünürlüğü: 3840×2160 Samsung AMOLED
  • Ekran Tazeleme Oranı: 60Hz
  • Ekran Desteği: DisplayHDR 400/True Black, 100% DCI-P3
  • Depolama: 512GB M.2
  • Batarya: Li Polymer 99Wh
  • Adaptör: 230W
  • Ağırlık: 2KG

Performans

Ortalama 15 dakika süren 3DMark TimeSpy testinde overall skoru 7753 puan olarak elde ediliyor. Bunun 7737 puanı grafik skoru, 7850 puanı ise işlemci skoru olarak yer alıyor. Sıcaklıklara göz attığımızda maksimum 82.5 dereceyi görüyoruz.

Oyun Performansı

Hocanın Yorumu

Ekran panelini çok beğendim. Zaten Samsung’un panelini kullanıyor ve 4K çözünürlüğe sahip. Açıkçası, Pantone renk paletleriyle de gerçek bir referans renk görüntüsünü bizlere vaadedebiliyor. İçerisinde hem Intel i7 işlemci, hem de 3060 ekran kartı ile beraber de günlük işlerinizi rahat bir biçimde yapabiliyorsunuz. Render, video editleme ve kullanmış olduğunuz programlarınız varsa onları da kullanabiliyorsunuz. Aynı zamanda oyun oynamak isterseniz de ekran kartı çok rahat bir biçimde bunları besleyebiliyor.

ustun performans tasarim editor tavsiyesi odul 2021

GIGABYTE Aero 15 OLED KC dizüstü bilgisayar incelememizin sonuna geliyoruz, incelememizin video biçimine yazımızın başında bulunan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Ürün hakkındaki görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Başka bir incelemede görüşmek üzere hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler