Perşembe, Nisan 25, 2024

Google Assistant Artık Tüm Android Cihazlarda Müzik Belirleyebilecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnternet devi Google şirketinin, akıllı telefon modeli Pixel 2‘ye özel olarak geliştirdiği Google Assistant‘ın müzik belirleme özelliği, artık tüm Android işletim sistemli akıllı telefonlarda kullanılabilecek.Bu da demek oluyor ki; artık tüm Android kullanıcıları, Siri ve Alexa gibi kullanıcı asistanı yazılımlardan daha iyi sonuçlar veren Google Assistant‘ın müzik belirleme özelliğinden faydalanabilecekler.

Google Assistant “Ben De Buradayım” Dedi

Birçoğumuzun telefonunda her zaman bulundurduğu Shazam uygulaması pek çok kez, o duyup da bir türlü ismini öğrenemediğimiz şarkılara kavuşmamızı sağlamıştır. Hemen hemen her Android cep telefonu kullanıcısı bu uygulamayı yoğun bir şekilde kullanıyor ve caddelerde, kafelerde, mağazalarda; kısacası müziğin olduğu her yerde bu uygulama sayesinde o sevip de ulaşamadığı şarkıya ulaşıyor. Tabi bazen de bu uygulama o sevdiğimiz parçayı belirleyemiyor. İşte bu noktada alternatif bir uygulama bize göz kırpıyor ve ben de buradayım diyor. “Ben Google Assistant.

Google Assistant Artık Tüm Android Cihazlarda Müzik Belirleyebilecek İÇERİK PNG min

Peki Nasıl Çalışıyor Bu Google Assistant?

Yazılım, sesli olarak yapılacak “Şuan hangi şarkı çalıyor?” komutuyla aktif oluyor. Bu komuttan sonra telefonun mikrofonundan ortamdaki sesleri dinleyen asistan, birkaç saniye içerisinde dinlettiğiniz şarkının ismi ile birlikte ince detaylarına kadar tüm bilgisini telefonun ekranına gönderiyor. Bu özellik yıllardır Shazam ile hayatımızda olmasına rağmen, telefonumuza yerleşik bir sistem olduğundan dolayı Google Assistant ile daha kullanışlı hale geliyor.

Sürekli olarak yeni özelliklerle güncellenen asistan, Google‘ın indeksleme gücünü de arkasına alarak diğer benzer yazılımların önüne geçmeyi başarıyor. Siri benzeri yapay zeka altyapısıyla yöneltilen sorulara hızlı bir şekilde cevap verebilen Google Assistant, kullanıcılarının beğenisini kazanmaya devam ediyor.

Fakat bir hususa dikkat çekmek istiyorum. Şuan için Google Assistant‘ın Türkçe dil desteği malesef mevcut değil. Lâkin özellikle Apple’ın Siri asistanında Türkçe dil desteğinin olduğunu düşünürsek, Google‘ın da kendi yazılımı Google Assistant‘a kısa bir süre içerisinde Türkçe dil desteği verebileceğini tahmin etmek hiç de zor değil.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler