Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Google Bard Kullanıma Açıldı! Yapay Zekada Yeni Dönem

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google Bard, sonunda herkesin kullanımına açık bir şekilde yayınlandı. Kısa bir süre kapalı beta olarak devam eden yapay zeka, artık belli sınırlamalarla beraber kullanıcılar tarafından da kullanılabilecek.

Konu hakkında Geliştirici konferansında önemli açıklamalarda da bulunan Google, yeni yapay zekanın nasıl yetenekleri olacağını da belirtmiş durumda. Buna göre Bard, ChatGPT’nin en büyük rakiplerinden biri olacak.

Google Bard Çok Daha Gelişmiş Yüzüyle Geliyor

Herkese açık olan versiyonun dikkat çeken en önemli noktası, bu versiyonla beraber Google’ın yeni dil modeline de geçiyor olması. Bard artık PaLM 2 dil modelini kullanacak. Çok daha gelişmiş bir dil modeli olarak gösterilen yeni sürümün, kullanılabilirlik açısından da daha iyi olacağını söylemek lazım. Zira yeni dil modeli daha doğal ve daha doğru sonuçlar verebiliyor.

Şimdilik İngilizce olarak kullanılabilen Google Bard yapay zeka sohbet robotunun dikkat çeken yeteneklerini de ayrı ayrı ele almak gerekecek.

Google Bard

Görsel Oluşturma ve Görsel Tanıma

Bard, rakiplerinden farklı olarak sadece metinsel tabanlı olarak çalışmayacak. Kullanıcılar için görsel odaklı hizmetler de olacak. Adobe Firefly ile entegre olarak çalışacak olan Bard, metinlerden görseller oluşturabilecek.

Bunun için Adobe ile ortaklık kurulması da güzel zira Adobe sektörün en dikkat çeken adreslerinden biri. Yapay zeka konusunda da adımlarını hızla atmaya başladı. Firefly bunun için güzel bir örnek olarak karşımıza çıktı.

Metinlerden görsel oluşturma bir yana Bard, görsellerdeki nesneleri tanıma konusunda da yetenekli bir yapay zeka olacak. Google Lens üzerinden çalışacak olan sistemde, görselde yer alan nesne tanınıp bunun özellikleri kullanıcılara anlatılabilecek.

Google Bard

Kod Yaz ve Hata Ayıklama

Tıpkı ChatGPT’nin yaptığı gibi Bard tarafında da kod yazma ve hata ayıklama yetenekleri karşımıza çıkıyor. Kod parçacıkları için açıklamalar yazma, hata ayıklama, kod yazma gibi özellikleri kullanabileceğiz.

Colab ve Replit desteğine de sahip olacak yeni yapay zekamız, bu konuda da yazılımcılara bir hayli yardımcı olacak gibi duruyor.

Arama Motorunun Durumu

Tabii ki akıllardaki asıl soru yeni yapay zeka sonrasında Google arama motorunda nasıl değişiklikler olacağı. Henüz bu konuda çok fazla detay bilgi yok ama Google, yapay zeka sohbet robotu Bard’ın arama sonuçlarının yerini almayacağını belirtiliyor. Yapay zeka daha çok arama’nın sistemine entegre edilecek gibi düşünebiliriz. Microsoft’un Bing arama motorunda yaptığına benzer bir sistem karşımıza çıkabilir.

Tüm bu yetenekleri ve sayamadığımız daha birçok yeteneğiyle beraber Google Bard, 180 ülke için kullanıma sunuldu. İngilizce dışında diğer diller de destekleniyor ama şu an için diğer dillerin kullanımı aktif edilmiş değil. Muhtemelen zaman içerisinde bu durum değişecek. Biz yapay zekayı denemek isteyenler için şuraya bağlantı da ekleyelim.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler