Cuma, Nisan 26, 2024

Google Fotoğraflar’a Yeni Özellikler Ekleniyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her ne kadar akıllı telefon üreticileri kendi dosya yöneticileri ve galeri uygulamalarıyla telefonlarını hazırlasa da, son model telefonlarda Google Fotoğraflar uygulaması dahil birçok Google uygulaması entegre gelmekte. Saf Android cihaz kullanıcıları hariç dünyanın birçoğu bu uygulamayı kullanmasa da, yeni özellikler eklenen Google Fotoğraflar uygulaması, yeni eklenen bu özelliklerle kullanılası hale getirildi. 

Google Guetzli PCH

Bizzat söylemem gerekirse, telefonum kötü olduğu için mecburen Google Fotoğraflar uygulaması benim için kullanışsız, çünkü telefonum “son derece” kasıyor. Fakat yeni özellikler eklenen Google‘ın uygulaması Fotoğraflar, bu özellikler ile biraz daha üst cihaz kullanıcılarını sevindirecek özelliklere sahip geliyor. Ayrıca bu özellikler uygulamayı daha kullanılası yapmakta.

Özelliklerimizden ilki biraz görünüş ile alakalı, fakat son Beta güncellemesinde görüleceği üzere artık Fotoğraflar, videoları sadece bir resimle önizlemeyecek. Video içinden alınan görüntüler ile küçük bir slayt gösterisi şeklinde sunulacak.

Ayrıca yeni özellikleriyle Fotoğraflar sadece bir galeri olmaktan çıkıyor. Daha önceden istenildiği takdirde Google Drive’a fotoğraflar yedeklenirken, şimdi istenilirse bu resimler başka Google kullanıcıları DEĞİL, istenilen herkes tarafından da görülebiliyor. Yani e-posta hesabı olan herkes, hem de en az internet kaybıyla.

Yukarıdaki maddeye örnek verecek olursak, elinizde bir resim var ve bunu paylaşmak istiyorsunuz. Bu resmi kolay ve hızlıca, en yavaş internetle bile arkadaşınıza paylaşabileceksiniz. Resme basılı tutup, görebilecek kişileri seçtikten sonra hiçbir şekilde uğraşmadan kolayca arkadaşlarınızın resmi görebilmesini sağlayabileceksiniz. Ek olarak fotoğrafı paylaştığınız kişiler de, fotoğrafı görebilmelerine izin verdiğinizi hatırlatan bir bildirim alacaklar (yalnızca Fotoğraflar kullanıcıları). 

Bunun dışındaki deneyimlere göre uygulamanın stabilitesinin de arttırıldığı ve orta segment cihazlar için daha hafif bir kullanım sağladığı söylenmekte. Düşük segmentler için de çalışıldığı söyleniyor (fakat ne kadar doğru siz tahmin edin). Uygulamanın yeni özelliklerinin ilk olarak Android‘e, daha sonra iOS‘a çıkacağını belirtelim.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler