Çarşamba, Nisan 24, 2024

Google görsellerdeki pikselleri düzelten yazılım geliştirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yıllardır küçük fotoğrafları büyüterek piksel kayıpları yaşıyoruz. Google ise geliştirmiş olduğu yeni algoritması sayesinde pikseller yüzerinde yer alan renk kodlarını tahmin ederek düzeltebiliyor. Yani bundan böyle piksel kayıpları yaşamadan fotoğrafları istediğimiz boyutlara kadar büyütebileceğiz.

Yeni algoritma nasıl çalışıyor ?

Google Beyin Takımı yeni algoritma ile birlikte bir çok kişi veya kuruluşun uzun zamandır beklediği resim büyütme teknolojisini yakında yayına alacak. Genellikle bilim – kurgu filmlerinde sıkça rastlamış olduğumuz bulanık görüntüleri iyileştirme teknolojisi bundan böyle aktif olarak kullanılabilecek.

Ancak Google‘ın bu hizmetinin ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacağı henüz belli değil. Yeni algoritmanın çalışma prensipleri arasında resim kodlarını pikseller halinde okuyarak büyütülecek boyuta göre matematiksel hesaplar yapıp, milyarlarca renk kodlarını resmi uyumlu olarak ekliyor ve renderliyor. Sonucunda ise düşük çözünürlüklü veya bulanık bir resmi iyileştirerek büyütmüş oluyor.

 

google piksel duzeltme 002
Zaten düşük fotoğrafların en büyük sıkıntısı az piksel içermeleri olduğu için, algoritma sayesinde piksel eklemesi yapılarak çözünürlük artışı mümkün olacak.

 

google piksel duzeltme
Şahsi fikrimi söylemezsem çatlarım; böyle bir hizmeti zaten Google‘dan bekliyorduk. Ancak bu kadar çabuk geleceğini tahmin etmemiştim açıkçası. Dünya genelinde mükemmel bir hizmet olacağı gibi, inşallah ücretsiz olarak hizmete sunulur. Sonuçta ağanın eli tutulmaz, merakla bekliyoruz!

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler