Cuma, Nisan 19, 2024

Google USB-C Hızlı Şarj’ı Yasak Listesine Dahil Ediyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefon üreticileri bataryaları arttırmaya devam ederken, bir yandan da Google firması ile karşı karşıyalar. Şuanda kullanılan USB-C hızlı şarj özelliği ilerleyen günlerde Google tarafından yasaklanabilir. Tüm üreticilere farklı bir şarj çözümü önerildiği gibi, üçüncü parti içeriklerin önü kesilmeye başlanıyor.

Google’dan Hızlı Şarj Kararı

Mesele şuradan patladı; malumunuz artık firmalar bataryaları büyük yapıp, hızlı şarj teknolojisi ile kısa sürede doldurmayı vaat ediyor. Fakat burada atlanan önemli bir detay var. USB-C teknolojisi ile hızlı şekilde şarj olan bataryalar fazla yüklenmeden dolayı kolayca ısınıyor ve patlayabiliyor. Google ekibi de Android kökenli olan bu sorunun önüne geçmek için USB-C teknolojisini yasak listesine dahil etmeyi gündeme getirdi.

Bu konuda sonuna kadar haklı olan Google, farklı bir teknoloji veya çözüm için firmalar ile iletişime geçmeye başladı. Şuanda Qualcomm Quick Charge, USB-C, Oppo VOOC ve Media Pump Express gibi teknoloji firmaları konu üzerinde farklı bir alternatif için çalışmaya başladılar.

usb-c-hizli-sarj
Google Öneride Bulundu

Çözüm önerisi olarak Google firmalara “her cihaz için ayrı bir şarj aleti üretmeyin. Onun yerine tüm firmalar birleşerek ortak bir şarj aleti üretebilir.” önerisini yaptı. Bu şekilde hem sabit bir voltaj değeri korunmuş olacak hem de akıllı telefonların bataryaları şarj esnasında ısınma sorunundan kurtulmuş olacak. Kısacası evrensel bir hızlı şarj sorunu bu şekilde kökten çözülebilir.

Bundan sonraki süreçte firmaların Google tarafından yapılan bu öneriyi dikkate alacaklarını düşünüyorum. Zira bugün Samsung firmasının başına gelen bu patlama, diğer firmaların başına da gelebilir. USB-C teknolojisi yasaklandıktan sonra yeni teknolojinin nasıl olacağı konusunda şuan için net bir fikir bulunmuyor.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler