Perşembe, Nisan 18, 2024

Google’da Katlanabilen Telefon Yarışına Katılıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Kore merkezli teknoloji devlerinden Samsung, şu anda katlanabilen akıllı telefon pazarına hâkim durumda, ancak neredeyse her şirket kendi rakipleri üzerinde çalışıyor ve görünen o ki, internet devlerinden Google‘ın Pixel ekibi de büyümekte olan bu katlanabilen akıllı telefon üreticisi listesine katılmayı planlıyor.

WindowsUnited, katlanır bir telefonun en önemli unsurunu açıklayan bir dizi patent belgesini ortaya çıkardı. Patent belgelerinde ki söz konusu menteşeye göz attığımız zaman Google’ın, hem içe hem de dışa katlanan tasarımlarla daha farklı iki fikri var gibi görünüyor.

google folding pixel 3
Google'da Katlanabilen Telefon Yarışına Katılıyor! 3

Daha geleneksel içe bakan ekran, esnek ekran için geniş bir katlama yarıçapını barındırmak için menteşenin içinde derin bir boşluğa sahip; bu, cihaz tamamen açıldığında bile sabit kalıyor ve açıkken bile çıkıntılı bir menteşe bölümü bırakıyor.

Diğer bir tasarımda ise tıpkı Samsung Galaxy Z Flip gibi bir katlanır model bulunuyor

google folding pixel 9 1
Google'da Katlanabilen Telefon Yarışına Katılıyor! 4

Bu paylaştığımız her iki tasarım da Temmuz 2020 tarihinde Google tarafından patentlendi ve birkaç gün önce yayınlandı ve kesin ayrıntılar önemsiz olsa da, patentler Google’ın bir noktada kendine ait katlanabilen cihazını piyasaya sürmek istediğinin açık bir işareti. Şu an cihaz hakkında merak edilen teknik özellikleri paylaşmak imkansız olsa da son teknolojiyi içerisinde barındıracağı muhtemel ve büyük olasılık ile 5G desteği ile birlikte gelecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler