Cuma, Mart 29, 2024

Half-Life Alyx Sistem Gereksinimleri Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Valve’nin efsane yapımları arasında yer alan Half-Life, geçtiğimiz günlerde sevindirici bir haberle gündeme geldi. Uzun yıllardır yenilenmeyen seri, Half-Life Alyx oyunuyla beraber sonunda yenilendi. VR için özel olarak geliştirilen oyunun ne zaman çıkış yapacağı ve sistem gereksinimlerinin de nasıl olacağı açıklandı.

Şimdiden ön siparişe açılan oyunun, 2020 Mart ayında satışa çıktığını göreceğiz. Steam üzerinden açılan ön siparişlere baktığımız zaman fiyatın ise 92 TL olacağını görüyoruz. Şu an için %10’luk bir indirimle beraber oyunu 82 TL gibi bir rakama almak mümkün.

Half-Life Alyx

Half-Life Alyx serinin devam oyunu olmayacak

Fiyat ve çıkış tarihi konusunda detaylardan söz ettik. Half-Life Alyx sistem gereksinimlerine geçmeden önce oyunun hikayesinden de söz etmek gerekiyor. Half-Life Alyx, serinin devam yapımı olmayacak. Yani bir Half-Life 3 oyunu beklemeyin. Sadece VR için geliştirilen bir ara oyun ile karşı karşıyayız. Hikaye birinci oyunla ikinci oyunun arasında bir yerde konumlandırılmış.

Bir nevi birinci oyunla ikinci oyun arasında kesilen sahnelerin sunulduğunu göreceğiz. Gordon Freeman’dan öncesine dayanan oyunda, bir yandan Alyx Vance ve babasının hikayesi işlenirken bir yandan ise uzaylı işgaline karşı savaş verilecek. Kısacası bu kez de serinin ikinci oyununun devamını görmek mümkün olmayacak.

Sistem Gereksinimleri

Tekrar hatırlatmakta yarar var. Yeni oyun sadece VR destekli olacak. Yani yapımı oynamak için bir VR başlığa ihtiyaç var. Bunun dışında minimum sistem gereksinimleri açıklandı. Half-Life Alyx sistem gereksinimleri şöyle:

İşletim Sistemi: Windows 10

İşlemci: Intel Core i5-7500 / AMD Ryzen 5 1600

Ekran Kartı: Nvidia GTX 1060 / AMD RX 580 6GB VRAM

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Yıllar sonra yapa yapa bu salak oyunu mu yaptılar yani sen adam akıllı half-life 3 oyunu yapma git bu salak oyunu yap half-life 3 dediysem öle episode gibi değil tam oyun half-life 2 gibi uzun yani nedim güler misin ağlar mısın aman eksik kalsın alyx’i malyx’i zaten eşşek yükü ile sistem istiyor minimum ayarlar da bile 12 gb ram diye gördüm yuh deve.

  2. yav oyun zaten 100 tl 15000-20000 tl sistem istiyor bide yetmemiş gibi 5000-6000 tl lik vr istiyor hala bunu önerilen ayarlarda oynayabilen varsa helal olsun (varsa bana ulaşsın:) )

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler