Cumartesi, Nisan 20, 2024

Hız Testinde Çıkan ‘Ping’ Nedir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çoğumuzun bildiği üzere bir çok internet kullanıcısı artık internet hızını öğrenmek için artık hız testi yapmakta. Hız testlerinde internet servis sağlayıcılarından bizim ne kadar indirme yükleme hızımızı öğrenmekteyiz. Ancak özellikle oyuncuların bildiği ping değeri de yükleme ve indirme kadar önemli. Bu yazımızda Ping nedir sorusunun cevabını sizlere açıklayacağız.

 

ping nedir 3

Öncelikle ping bir yazılımdır.İlk olarak  1983 yılında Mike Muuss tarafından yazılmış bir programdır. Bir makineye genelde 32 baytlık bir ICMP pakedi gönderir ve aynı paketin geri gelmesini bekler. Ping süresi, bilgisayarınız ile karşıdaki sunucu arasında bir data paketinin iletilmesi sırasında geçen saniye veya saliselere deniyor. Türkiye de internet alt yapısı çoğu yerde halen eski alt yapı olduğundan bir çok kullanıcı taahhüd edilen hızları veremeyeceği için genelde internet paketlerinde 8mbt’e kadar veya 16 mbt’e kadar gibi maddeler eklenmekte. Nedeni alt yapılarımızın eski ve düzensiz olması. Ping değeri de bu bağlamda bir çok internet kullanıcı tarafından özellikle oyunlarda büyük farklar yaratmakta. Sunucu size ne kadar uzak ise, bu süre de o kadar artmaktadır. Örneğin Türkiye’deki sunuculara 40ms ile bağlanırken, Almanya’daki bir sunucuya bağlanmak istediğinizde mesafe arttığı için bu süre 90ms gibi seviyelere çıkabilir.

Kullanıcılara ping sorunu yaşamamaları için genelde servis sağlayıcının verdiği modemleri değilde piyasada 200-600TL bandında olan asus tplink veya everest’in üst seviye modemlerine geçiş yaparak ping ve bağlantı sorunlarını en aza indirme imkanı sağlanabilir. 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

25 YORUMLAR

  1. ne kadar kaliteli modem kullanırsanız kullanın alt yapi/aldiğiniz hizmet yetersiz olursa verdiğiniz paraya da yazik olacaktir sene 2020 hala ping neden düşük nasil arttırırız derdindeyiz yazik

  2. Merhabalar
    Öncelikle bildiğime göre hdd depolama işlevi görmektedir ve genellikle 1 tb olanı kullanılmaktadır peki hhd yerine ssd kullanılması önerilmektededir peki hdd yerine sdd kullanırsam 240 gb ile nasıl programları depolayacağım yoksa hem hdd sdd aynı anda kullanıbilmektedirm i?

  3. tavsiyem
    sistemi ssd ye yedeklerini arşivinide hdd ye olarak kullanman. böylelikle sistem çalışma hızında artma olacaktır. laptop kullanıcısı isen de . dışarıdan harici disk gezdirmek yerine cd rom sürücüsü yerine hdd monte ettir sorun çözülür..

    • işlemci i serisi iseepey bir hızlanma olur. ssd takmak dışında laptop un desteklediği maksimum ram miktarını öğrenim ram alabilirsiniz. Ama çok birşey beklemeyin

  4. iyi akşamlar bu özellikte bir diz üstü bilgisayarım var biraz yavaşlamaya başladı bende
    araştırma yaparken sizin sitenizi gördüm size danışmak istedim hızı için
    Sandisk SSD Plus 240GB 530MB-440MB/s Sata 3 2.5″ SSD (SDSSDA-240G-G26)
    alıp taksam hızı olarak verim alırmıyım yada remide yükseltsem nasıl olur
    yada hiç masraf yapmasam mı yardımcı olursanız sevinirin pc özellikleri aşagıda
    teşekkürler

    İşlemci Ön Bellek 3 MB
    İşlemci Teknolojisi Core
    İşlemci Hızı 2 GHz
    İşlemci Numarası 5005U
    İşlemci Markası Intel
    Ram Tipi DDR3
    Ram (Sistem Belleği) 4 GB
    Ekran Kartı Hafızası 2 GB
    Ekran Kartı Chipset Marka NVIDIA
    Ekran Kartı Chipseti NVIDIA GeForce 840M
    Disk Kapasitesi 500 GB
    Disk Türü SATA

  5. Merhabalar. Benim masaüstü bilgisayarımın ozelikleri; 3.40 ghz/ i3 4.nesil/ 8 GB ram/ 512gb hard disk/ 2 GB ekran karti nvidia 630 şeklinde bilgisayarım da genel anlamda hiçbir sıkıntı yok ama drakensang diye bir oyun oynuyorum bilgisayar sadece bu oyunu oynarken kendini komple kapatıyor bazıları ekran karti almamı bazıları kasayı değiştirmem gerektiğini söylüyor sizin tavsiyeniz ne olurdu

  6. HOCAM ÖNCELİKLE BENDE LENOVO İ5 İŞLEMCİLİ 4 GB RAM VE 1 GB NVİDİA EKRAN KARTLI 3. NESİL G580 MODEL LAPTOP VAR. SSD Mİ TAKAYIM YOKSA PC Yİ Mİ YENİLEYEYİM KARAR VEREMEDİM. 2100 TL YE ALICI VAR ÇOK TEMİZ LAPTOP SATMALIMIYIM KARAR VEREMEDİM. YARDIMCI OLURMUSUN .

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler