Cumartesi, Nisan 20, 2024

Honor 8X’in Teknik Özellikleri ve Deneyimlerimiz

Paylaş

silkroad gaminggentr

Honor markasının uygun fiyatlı telefonu olan Honor 8X’in teknik özelliklerini ve bu telefon hakkında deneyimlerimizi bu yazımızda derledik.

Sosyal medyada vakit geçirip fotoğraf çekmeyi sevenleri oldukça memnun edecek olan Honor 8X batarya konusunda da memnun edecektir. Dilerseniz teknik özelliklerine ve kullanım deneyimimize geçelim. 

Honor 8Xin Teknik Özellikleri ve Deneyimlerimiz 2 PCH

Ekran

Cihaz, 6.5 inç boyutunda 1080 x 2340 çözünürlüğünde çentikli IPS panel ekrana sahip. 397 piksel yoğunluğuna sahip olan telefonun ekranı gayet iyi görünüyor. Bazı oyunlarda tam ekran olunca çentik biraz sıkıntılı olsa da çoğu oyunda çentik uyumluluğu bulunuyor. Uyumlu olmayan oyunlarda telefon o oyunda çentiği kapatarak daha iyi bir oyun deneyimi sağlıyor. Çentiği sevmeyen kişiler ayarlardan yazılımsal olarak kapatabilirler.

Honor 8Xin Teknik Özellikleri ve Deneyimlerimiz 3 PCH

Oyun Performansı

Birçok kişi telefon alırken oyun performansına bakarak alıyorlar. Honor 8X telefonun oyun performansı birçok kullanıcıyı memnun edecektir. Honor 8X, PUBG Mobile oyununda orta ayarlarda gayet güzel performans gösteriyor. Asphalt 9 Legends, Real Racing 3, Modern Combat 5 gibi oyunları en yüksek ayarda hiç kasmadan oynatıyor fakat Fortnite oyununu malesef desteklemiyor.

Yonga Seti

Cihazda 8 çekirdekli HiSilicon Kirin 710 yonga seti bulunuyor. Yonga setinin içerisinde grafik birimi olarak Mali-G51 MP4 yer alıyor. Bu yonga seti, sosyal medya ve günlük kullanım için gayet yeterli.

Honor 8Xin Teknik Özellikleri ve Deneyimlerimiz 4 PCH

Kamera

Cihazın arka tarafında 20 MP çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip birincil kamera, altında 2 MP çözünürlüğe sahip derinlik algılamak için kullanılan kamera bulunuyor. Ayrıca kamerada bulunan yapay zeka ile birlikte fotoğraflar daha güzel görünüyor. Yapay zeka ile çektiğiniz fotoğraflar 12 MP çözünürlüğünde oluyor. Portre modunu pek başarılı bulmadım. Güzellik Modu fotoğrafı çok yapay hale getiriyor. Kamera yazılımında bulunan Gece Modu sayesinde karanlıkta oldukça başarılı fotoğraflar çekebiliyor.

Örnek Fotoğraflar:

Honor 8Xin Teknik Özellikleri ve Deneyimlerimiz Örnek Fotoğraf 1 PCH

Honor 8Xin Teknik Özellikleri ve Deneyimlerimiz Örnek Fotoğraf 2 PCH

Ön kamera ise 16 MP çözünürlüğünde ve f/2.0 diyafram açıklığına sahip. Ön kameranın portre modu, arka kameraya göre daha kötü. Onun dışında ön kamera ile gayet başarılı özçekimler yapılabiliyor.

Arka kamera ile H.265 biçiminde 1080p 60 kare/saniye oranında video çekilebiliyor. Güzellik Modu aktif olduğunda 720p 30 kare/saniye oranında video çekiliyor. Ağır çekim modunda ise 720p 480 kare/saniye oranında video çekilebiliyor fakat birkaç saniye sınırı var ve ağır çekime ne zaman geçeceğine kendi karar veriyor. 720p 120 kare/saniye oranında ağır çekim video kaydederseniz ağır çekime ne zaman geçeceğine videoyu çektikten sonra değiştirebiliyorsunuz ve süre sınırı bulunmuyor.

Ön kamera ile H.265 biçiminde 1080p 30 kare/saniye oranında video çekilebiliyor. Güzellik Modu aktif olduğunda ise 720p 30 kare/saniye oranında video çekiliyor.

Bellek ve Depolama Alanı

Honor 8X cihazında 4 GB bellek ve 64 gb depolama alanı bulunuyor. Arka planda bir sürü uygulama açık olmasına rağmen belleğin en fazla %60 – %70 kadarı dolu oluyor. Cihazda 100 tane uygulama, 77 tane oyun, Spotify’da 94 şarkı, 1920 tane fotoğraf ve 19 video olmasına rağmen 1.85 GB boş alan bulunuyor. Zaten 256 GB’a kadar hafıza kartı desteği bulunuyor. Yetersiz geldiği zaman hafıza kartı kullanabilirsiniz. Normal bir kullanıcı ve oyuncu için bu depolama alanı gayet yeterli.

Batarya

Cihazın bataryası 3750 mAh değerinde. Şarjı %100’den %9’a gelene kadar 1 gün 1 saat geçti. Bu sürede 9 saat 21 dakika boyunca ekran açık bir şekilde kullandım. Bir telefon için gayet güzel değerler.

Cihazın kutusundan 5 Volt 2 Amperlik şarj adaptörü çıkıyor. Kutudan çıkan adaptör ile telefon biraz yavaş şarj oluyor. Ayrıca 2018’in sonunda çıkmasına rağmen USB Type-C yerine Micro USB 2.0 portu bulunuyor. Micro USB portunun yanında kulaklık girişi bulunuyor.

Honor 8Xin Teknik Özellikleri ve Deneyimlerimiz 5 PCH

Sensörler ve Yazılım

Cihazda WiFi 802.11 ac 5 GHz, NFC ve Bluetooth 4.2 bulunuyor. Bluetooth 5.0 olsaydı daha iyi olurdu. Cihazın arka tarafında parmak izi okuyucu, cihazın içerisinde İvmeölçer, jiroskop, pusula, yakınlık sensörü bulunuyor. Konum belirleme olarak A-GPS, GLONASS ve BDS anteni bulunuyor. 

Cihaz kutu içersinden EMUI 8.2 yani Android 8.1 Oreo ile çıkıyor. Android 9 Pie güncellemesi Şubat ayında geldiği söyleniyor fakat bize daha gelmedi. Güncellemeler aşamalı olarak gönderildiği için her cihaza aynı anda gelmiyor. 

Cihazın kilidini parmak iziniz veya yüzünüz ile açabilirsiniz. Parmak izi oldukça hızlı çalışıyor fakat bazen parmağı okumayabiliyor. Yüz tanıma ise düşük ışıklı ortamlarda çalışmıyor. 

Sonuç

₺2299 fiyata satılan Honor 8X’in teknik özellikleri normal kullanıcılar ve oyun oynamayı seven kişiler için oldukça yeterli. Oyunlarda daha yüksek performans almak isteyenler bu fiyatlara Honor Play veya Pocophone F1 cihazını tercih edebilirler.

Peki ya siz Honor 8X’in özelliklerini nasıl buldunuz? Yorumlarda fikirlerinizi belirtin.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler