Çarşamba, Nisan 24, 2024

Huawei, Mate 30’un 19 Eylül’de Tanıtılacağını Doğruladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Eylül ayına girmek demek, dünyaca ünlü bir çok markanın yeni ürünlerini tanıtacağı lansmanları düzenlemesi demek. Bu ay tanıtım yapacak markalardan bir tanesi ise Huawei. Şirket bir sonraki amiral gemisi telefonu için lansman tarihini onayladı. Twitter’da yayınlanan kısa bir tanıtım videosunda şirket, yaklaşmakta olan Mate 30 serisinin 19 Eylül tarihinde Almanya’nın Münih kentinde tanıtılacağını belirtiyor.

Etkinliğin Sloganı: “Olanakları Yeniden Düşünmek”

Huawei, Mate 30 telefonlarının olanaklarını yeniden düşünmek zorunda kalacak zira Amerika Birleşik Devletleri ile yaşadığı sorunlardan ötürü hiç bir Google yazılımını kullanamayacak. Bu nedenle lansmandaki dikkatin çoğu, Huawei’nin kendi yazılımında nasıl çalışmayı başardığına odaklanacaktır. Şirket zaten kendi Play Store alternatifi üzerinde çalışmalar gösteriyor ve üçüncü taraf geliştiriciler için bir haritalama hizmet API servisi üzerinde çalışıyor.

 

 

Şirket yakın zaman içerisinde HarmonyOS adını verdiği kendi işletim sistemini tanıttı ancak akıllı telefonlar için Android yerine geçebilecek potansiyele hazır değil; büyük ihtimalle Mate 30 serisi için açık kaynak kodlu Android’e dayanacak.

 

 

Yazılım konusu bir yana, Huawei’nin son amiral gemisi telefonlarının hepsi etkileyici bir donanıma sahip ve Mate 30 Pro’nun bu geleneği takip etmesi muhtemel görünüyor. Huawei’nin bu hafta Berlin’de gerçekleşecek olan IFA Fuarı’nda duyurması gereken Kirin 990 işlemcisini Mate 30 Pro cihazında kullanması gerekiyor. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler