Cuma, Nisan 19, 2024

Microsoft’un Centaurus Katlanabilir Cihazı İle İlgili İki Patent Yüzeyi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, 2 Ekim 2019 tarihinde yeni bir Surface etkinliği gerçekleştirecek ve yazılım devinin Windows 10 destekli katlanabilir bir aygıtı iki ekranla açacağına dair spekülasyonlar dönüyor. Microsoft projeyi geçtiğimiz ay beklemeye aldığını ve bu proje ile ilgili yeni bir patent yayınladığında geçen Mart ayına kadar en son gördüğümüz halinin gerçekleştiğini duyurdu. Patent, ekranların 360 derece dönmesine izin veren katlanabilir bir menteşeyi gün yüzüne çıkardı.

wipo c

İki Patent Tartışma Konusu Oldu

Bugün, Almanya’dan çıkan bir raporda; Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO, Windows United aracılığı ile) katlanabilir cihaz ile ilgili olarak yayınlanan iki yeni Amerika Birleşik Devletleri patentini tartışmakta. Patentlerden bir tanesi bir kez daha menteşeyi tartışıyor ve yine çift ekranların açılabileceği farklı konumları desteklerken ekranların 360 derecelik bir yayda hareket etmesine olanak tanıyacağını öğrendik.

wipo a

Tartışma konusu olan cihaz kullanıcılara kapalı, içbükey, dışbükey, çadır modu ve dolu olmak üzere önceden tanımlanmış pozisyon sağlayacaktı. Cihaza göre ayarlanmış bazı uygulamalar ise cihazın pozisyonuna göre çalışma sergileyecekti. Örneğin; çadır ve dışbükey modda bir ekran, dizüstü bilgisayarların görünümünü taklit etmek için ekran klavyesi gösterebilirken bir çalar saat görünebilir.

5

İkinci patent, cihazın birçok tarafının içine monte edilmiş mıknatısları kullanacak olan manyetik bir kapağın kullanılmasından bahsediyor. Bu, iki ekranın konumunu belirlemek için tablet tarafından kullanılacak teknolojinin bir parçası olabilir.

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler