Perşembe, Nisan 25, 2024

Huawei’nin Oyun Dizüstü Bilgisayarları ve Oyun Konsolu Geliştirdiği Bildirildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çinli teknoloji devi Huawei de oyun pazarından bir parça istiyor gibi görünüyor. Son raporlara göre Huawei, Xbox Series X ve PlayStation 5’e rakip olabilecek yeni oyun dizüstü bilgisayarları ve bir oyun konsolu geliştiriyor.

Huaweinin Oyun Dizustu Bilgisayarlari ve Oyun Konsolu Gelistirdigi Bildirildi 1

Weibo’da paylaşılan bilgilere göre Huawei, oyun dizüstü bilgisayarlarını iddia edilen oyun konsolundan önce yayınlayacak olabilir. Bu, şirketin 2020 yılında yan kuruluşu olan Honor Hunter V700 aracılığıyla piyasaya sürdüğü oyun dizüstü bilgisayarları üzerinde ilk çalışması değil.

Honor, Shenzhen Zhizin New Information Technology’e satıldığından beri, yeni dizüstü oyun bilgisayarı Huawei’nin adını kullanan ilk işi oluyor. Aynı zamanda şirket, 2014 yılında bir Tegra 4 işlemciden güç alan ve Android 4.2 Jelly Bean OS kullanan Tron adlı bir konsol yayınlamıştı.

Huaweinin Oyun Dizustu Bilgisayarlari ve Oyun Konsolu Gelistirdigi Bildirildi 2

Huawei’nin geniş müşteri tabanı ve fikri mülkiyeti göz önüne alındığında, yeni bir konsol geliştirmek onun ulaşamayacağı bir şey değil. Huawei ayrıca Android için Huawei Media Services’a dayanan GameCenter adlı bir oyun platformuna zaten sahipti.

Sızıntıyı yapan kişi, oyun dizüstü bilgisayarları ya da MateStation için bir çıkış tarihi açıklamadı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler