Perşembe, Nisan 25, 2024

HyperX Alloy Elite 2 Klavye İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelemiş olduğumuz hocamızın masasında bugün, HyperX Alloy Elite 2 adlı klavyeyi inceliyoruz.

Mouse, kulaklık ve mikrofon gibi birçok PC ekipmanı ile tanıdığımız HyperX, bu kez karşımıza bir klavye ile çıkıyor. Oldukça sessiz ve yeni nesil anahtarlara sahip olan HyperX Alloy Elite 2 isimli klavyeyi sizler için inceliyoruz.

Tasarım

HyperX Alloy Elite, karşımıza kırmızı beyaz renklerinde bir kutu ile sunuluyor. Kutunun üzerinde ürünün resmi yer alıyor. Kutunun sağ üst köşesinde RGB ve Red Linear ibarelerinin bulunduğunu görüyoruz. Kutunun sol altında ise klavyemizin uyumlu olduğu PC, PS4 ve Xbox One platformları dikkatimizi çekiyor.

Klavyenin kutusunu açtığımızda içerisinden bir adet ‘HyperX ailesine hoş geldiniz’ mesajı, kullanma kılavuzu ve destek kılavuzu çıkıyor. Birçok klavye kutusunda bulunan tuş temizleme fırçası ve tuş sökücü HyperX Alloy Elite 2 klavyemizin kutusundan çıkmıyor.

hyperx alloy elite2 001

hyperx alloy elite2 002

Klavyeyi masamızın üzerine koyduğumuzda HyperX’in oldukça şık ve sade bir tasarım kullandığını görüyoruz. Klavyeyi bilgisayarımıza taktığımızda RGB aydınlatmalar soft bir şekilde gözümüze çarpıyor. HyperX, klavyede tuşlarının altına ufak bir buz görünümünde kısım yerleştirmiş. Bu kısım RGB aydınlatmalarının daha iyi bir şekilde yayılmasını ve göze hitap etmesini sağlıyor.

hyperx alloy elite2 004

Klavyenin sağ üst köşesine baktığımızda multimedya tuşlarını görüyoruz. En sağ üstteki yuvarlak biçimde duran potasyometre bulunuyor. Potasyometre’yi sonsuz sayıda çevirebiliyorsunuz ve bu size güzel bir his veriyor. GTA V gibi uzun süre beklediğiniz oyunlarda potasyometre ile oynayabilirsiniz.

Potasyometre’nin hemen solunda dört farklı tuş görmekteyiz. Bunlar soldan sağa sırasıyla; Bir önceki multimedya, başlat-durdur, bir sonraki multimedya ve ses kapatma olarak konumlandırılmış.

Klavyemizin en sol köşesinde de üç adet tuş bulunmakta. En soldaki tuş klavyenizin RGB ışıklarının parlaklığını arttırıp kapatmanıza yarıyor, ortadaki tuş klavyenizdeki renkleri iki farklı modda değiştirmenize yarıyor ve en sağdaki tuşta Windows’u kilitliyor.

hyperx alloy elite2 003

Klavyemiz ABS sert plastikten üretilmiş. Tuşların genel tasarımı ise Pudding dediğimiz bir tasarım yapısına sahip. Klavyemizin ağırlığı 1530 gram geliyor. Bu klavyeye göre oldukça ortalama bir ağırlık olarak düşünebiliriz. Klavyemizin kasasına bir eleştirimiz bulunuyor. Klavyenin çelik kasası olmasından dolayı kenarlarda çok sayıda parmak izi kalabiliyor, klavye parmak izini çok kolay bir şekilde yansıtıyor.

hyperx alloy elite2 013

HyperX Alloy Elite klavyemizin tuşlarının rengini, Microsoft Store üzerinden indirdiğimiz ‘HyperX NGENUITY‘ programı üzerinden değiştirebiliyoruz. Biz gene de kendi sitelerinde kendi kurulum dosyalarının olmasını isterdik.

HyperX NGENUITY, programının içerisinde ortalama 8-10 farklı renk seçeneğini kullanabiliyorsunuz. Bu renklerin hepsini hızlandırıp yavaşlatabilirsiniz. Hatta rotasyonunu yukarı-aşağı olmak üzere değiştirebilirsiniz. Aynı zamanda klavyenin bütün tuşlarına ‘Makro’ atamalarını gerçekleştirebilirsiniz.

hyperx alloy elite2 007

HyperX Alloy Elite, klavyemizin tuşlarını sökmek biraz zor. Bu yüzden en başta da belirttiğimiz gibi tuş sökücüyü kutu içerisinde beklerdik. Tuşları sökmek bu kadar zorken bir de ara tuşları sökmek biraz daha fazla vaktinizi alıyor.

Teknik Detaylar

HyperX Alloy Elite 2, bir mekanik klavye ve mekanik klavyelerin switch’lerine göre ne kadar ses çıkardığını az çok biliyoruz. HyperX Alloy Elite 2 adlı bu klavyemizde HyperX’in kendi üretimi olan Red Linear anahtar yapısı kullanılıyor. HyperX Alloy Elite’in tuşlarının 80 Milyon tıklama ömrü bulunuyor ve bu da tuşların dayanıklı olduğunu gösteriyor.

hyperx alloy elite2 006

Tuşların kullanım tarafına baktığımızda low profile olduğunu görüyoruz. Red (Linear) anahtarlarıyla bu tuşların birleşmesi hem rahat hem de sessiz bir deneyim sunuyor. Özellikle adı çıkmış olan mavi switch’li yüksek tıklama sesleri çıkartan anahtarlara nazaran, bu klavye kendisini daha düşük sesteki bir gürültüye bırakıyor. Bu yüzden dolayı da geceleri daha az ses çıkardığından ev halkını uyandırmamış oluyorsunuz.

hyperx alloy elite2 015

Klavyenin kablosunda iki adet USB çıkışı bulunuyor. Bu USB çıkışlarını tek bir yerde birleştirselerdi bizce daha güzel olabilirdi. Kablo yapısı aşırı kalın ve çok sağlam bir şekilde yapılmış.

Ürünün genel olarak malzeme kalitesine baktığımızda epey bir beğendiğimizi söyleyebiliriz.

hyperx alloy elite2 016

Öncelikle klavyenin üzerinde bütün tuşlar anti-ghosting ve N-Key Rollover özelliğine sahip. Makro tuşlarını kullanan birisiyseniz HyperX NGENUITY yazılımı üzerinden klavyenin istediğiniz tuşuna makro atayabilirsiniz. Klavye malzeme kalitesinden ötürü oldukça uzun ömürlü kullanıma dayanıklı görünüyor. Klavyenin genel tasarımının oldukça şık olduğunu da söyleyebiliriz.

hyperx alloy elite2 014

Hocanın Yorumu

HyperX Alloy Elite 2, klavyemizin çelik metalden yapılmış olması uzun ömürlü kullanıma karşı dayanıklı olduğunu gösteriyor. Ürünü elinize aldığınızda HyperX’in, premium sınıfı bir ürün yaptığını hissedebiliyorsunuz. Aynı zamanda klavyenin çok sessiz bir yapıya sahip olması da gece oyun oynamayı seven kişiler için oldukça yarar sağlayacaktır.

ustun performans tasarim editor tavsiyesi odul 2021

Klavye hakkında incelememizin sonuna geliyoruz, incelememizin video biçimine yazının başında bulunan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Ürün hakkındaki görüş ve yorumlarınızı da bizlerle paylaşabilirsiniz. Başka bir incelemede görüşmek üzere!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler