Cuma, Nisan 19, 2024

HyperX Stinger Core 7.1 ve 7.1 Wireless Oyuncu Kulaklığı İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası’ndan herkese merhabalar. Farklı farklı ürünleri incelemeye aldığımız hocamızın masasında bugün, HyperX Stinger Core 7.1 ve 7.1 Wireless oyuncu kulaklığının incelemesini gerçekleştiriyoruz.

Tasarım

Kutuların yenilenmiş olması ilk dikkatimizi çeken şey oldu. Kutunun üzerinde ürünün kocaman resmi, kulaklık özellikleri ve Amerika’da en çok satan kulaklık markası olarak bir ibare yerleştirilmiş.

hyperx cloud stinger 001

Her iki kutunun da içerisinden kullanma kılavuzu, HyperX destek kağıdı, Wireless modeli için USB Wi-Fi alıcı, Type-C kablosu ve kablolu model tarafında 3.5mm’lik USB’ye dönüştüren kontrolcü çıkıyor.

İkisini yan yana getirdiğimizde tasarımsal açıdan hiçbir fark görünmüyor. Aralarında bulunan tek fark, Wireless olan modelin kablolu modele göre dört gram daha ağır olması. Bir de kulaklığın kenarındaki ses kontrolcü kısmında bir farklılık bulunuyor.

hyperx cloud stinger 008

Wireless olan modelde ek olarak Type-C şarj girişi ve bir power butonu bulunuyor.

hyperx cloud stinger 009

Bu kulaklıkları saatler boyunca aktif olarak kullandığımız için, kulaklık alırken en dikkat ettiğimiz hususlardan bir tanesi pedler oluyor. HyperX pedler konusunda kumaş kullanıyor. Kolay bir şekilde çıkartıp takılabiliyor. Ancak, Wireless modelinde kutunun içerisinden biraz daha diğer kulaklığa göre üst model kalmasından ötürü ek bir ped beklerdik. Pedleri alıp avucunuzun içerisinde sıkıp bükerseniz de herhangi bir şekil kaybı yaşanmıyor.

hyperx cloud stinger 010

Pedler çıkartıldığında karşımıza kulaklığın sürücüleri çıkıyor. Kulaklıkta 40mm’lik bir Neodyum bizlere eşlik ediyor.

hyperx cloud stinger 011

Sert plastikten oluşan üst kısımda kulaklığın estetikliğini de test ediyoruz. Yine de çok fazla bükmemeye özen göstermelisiniz, çünkü çok fazla esnek bir yapıda değil.

hyperx cloud stinger 003

Sürücülerin olduğu kısım üst kısımdan bağımsız olarak içe ya da dışa oynayabiliyor.

hyperx cloud stinger 012

Sırada bir oyuncu kulaklığının en önemli kısımlarından birisi olan mikrofon yer alıyor. Ürünün Wireless ve kablolu modellerinde mikrofonlar aynı düzeyde yer alıyor. Mikrofonu yukarı-aşağı rotasyonunda hareket ettirebiliyorsunuz. Mikrofonun bir detayı daha bulunuyor. Mikrofonu yukarı doğru kaldırdığınızda ‘tık’ sesi geliyor, bu sesi duyduğunuzda mikrofon kapanıyor. Tekrar aşağı doğru indirdiğinizde ise mikrofon aktif hale geliyor.

hyperx cloud stinger 013

HyperX’in NGENUITY isminde bir yazılımı bulunuyor. Yazılıma Microsoft Store üzerinden erişim sağlayabiliyorsunuz. Yazılım tarafına baktığımızda, yazılımın biraz daha kapsamlı olmasını beklerdik.

hyperx cloud stinger 014

HyperX Cloud Stinger Core 7.1 Mikrofon Performansı

Mikrofon performansına baktığımızda Wireless modelin kablolu modele göre daha robotik bir biçim aldığını fark ettim. Kablolu modelin sesi bence daha doğal ve daha düzgün gidiyor.

hyperx cloud stinger 015

HyperX Cloud Stinger Core 7.1 Desibel Testi

hyperx cloud stinger desibel testi

HyperX Cloud Stinger Core 7.1 Teknik Detaylar

  • Sürücüler: 40mm Neodyum
  • Frekans: 20Hz – 20kHz
  • Empedans: 16Ohm
  • Ses Basıncı: 103dB
  • Ağırlık: 240 Gram
  • Kablo Uzunluğu: 2.5 metre
  • Mikrofon Frekansı: 50Hz – 15kHz

HyperX Clloud Stinger Core 7.1 Wireless Teknik Detaylar

  • Sürücüler: 40mm Neodyum
  • Frekans: 20Hz – 20kHz
  • Empedans: 16Ohm
  • Ses Basıncı: 103dB
  • Ağırlık: 244 Gram
  • Kablosuz Menzil: 20 metreye kadar
  • Pil Ömrü: 17 saat

Hocanın Yorumu

Şu anki koşullarda bu kulaklığın gayet Fiyat-Performans ürünü olduğunu söyleyebiliriz. Wireless modeli için de yine karşılaştırma yaparak bütçenize göre size en uygun ürünü seçebilirsiniz.

ustun performans tasarim editor tavsiyesi odul 2021

İncelememizin burada sonuna geliyoruz, kulaklığın inceleme videosuna yazımızın en başından ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlere aktarabilirsiniz. Bir sonraki incelemede görüşmek üzere hoşça kalın!

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Elinize sağlık incelemelerdeki tarafsızlık sizi özgün yapar. Daha da iyiye gidiyorsunuz. Hyperx kulaklık kullanan birisi olarak ince noktalara girmeniz dikkatimi çekti. Marka iyi ürün f/p diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler