Cuma, Mart 29, 2024

İngiltere, Nvidia’nın ARM’ı Satın Almasını Engelleyebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bir ay önce internete düşen bilgiler ile bilgisayar donanımları üreticisi NVIDIA‘nın ARM işlemci şirketini SoftBank’tan 40 milyar dolar tutarına satın almayı planladığını öğrenmiştik. Bugün, Kültür Sekreteri Rekabet ve Piyasalar Kurumu’ndan anlaşmayı araştırmasını istemeyi düşündüğü için Birleşik Krallık hükümetinin anlaşmayı engelleyebileceği haberi geldi.

Departman sözcüsü şunları kaydetti:

“Arm, Birleşik Krallık’ın teknoloji sektörünün önemli bir parçası ve Birleşik Krallık ekonomisine önemli bir katkı sağlıyor. Devralmalar öncelikle ilgili taraflar için ticari bir mesele olsa da, Hükümet bunları yakından izler ve devralma Birleşik Krallık üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunda daha fazla araştırma yapmaktan ve uygun önlemleri almaktan çekinmeyeceğiz. “

Peter Mandelson 2872692b
İngiltere, Nvidia'nın ARM'ı Satın Almasını Engelleyebilir 2

Haberler, anlaşmanın Birleşik Krallık’ta iş kayıplarına yol açabileceği ve ARM’ın küresel başarısını tehdit edebileceği endişesiyle geliyor. Eski başbakan yardımcısı Lord Mandelson, “Çok az değerli teknoloji şampiyonumuz var” dedi. “Yine de Arm ile, Hükümet oturup Nvidia’nın Arm’ın iş modeli ve piyasayı tedarik etme kabiliyetini kabaca ele geçirmesini izlemeye hazır gibi görünüyor.”

Nvidia, ARM genel merkezini Cambridge’de bırakacaklarını ve açık lisanslama modellerini ve müşteri tarafsızlığını sürdüreceklerini söyledi. Önerilen işlem, İngiltere, Çin, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri için düzenleyici onayların alınması dahil olmak üzere alışılmış kapanış koşullarına tabidir ve işlemin tamamlanmasının yalnızca yaklaşık 18 ay içinde gerçekleşmesi beklenmektedir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler