Cuma, Mart 29, 2024

İnstagram Hikayelerine Anket Ekleme Özelliği Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnstagram, takipçilerin soru üzerinde oy kullanabileceği interaktif bir anket çıkartması yayınlayabileceği yeni özelliğini devreye alıyor. Bu özellikle beraber insanlar anlık olarak İnstagram Hikayeler üzerinden başkalarıyla istedikleri herşeyi oylayabilecek. İnstagram bu özelliği ile insanların arkadaş ve takipçileriyle iletişime geçmesini daha kolay hale getirmeyi hedefliyor.

Bu Özellik Nasıl Kullanılıyor?

Öncelikle İnstagram’ın hikaye bölümüne girip fotoğraf veya video çekmeniz ya da çektiğiniz fotoğraf veya videoyu seçmeniz lazım.Sonrasında ise ekranı aşağıdan yukarıya doğru kaydırıp çıkartma bölümünden anket çıkartmasını seçip sonrasında ise sorunuzu yazmanız yeterli. Dilerseniz şıkları da kişiselleştirebiliyorsunuz. Yanı Evet ve Hayır şıklarına bağımlı kalmanız gerekmiyor. 740x479 instagramda interaktif anket cikartmalari donemi 1507046611836

Anketinizi paylaştıktan sonra arkadaş ve takipçileriniz hemen oy vermeye ve eşzamanlı sonuçlar görmeye başlayabilir. Birisi anketinize cevap verdiğinde, herhangi bir zamanda hangi cevabın önde olduğunu görebilecek.

Kendi anket sonuçlarınızı görüntülemek için izleyiciler listesini yukarı çekerek açın. Yalnızca hangi seçeneğin kaç oy aldığını değil, kimin hangi seçeneğe oy verdiğini de görebileceksiniz.

Bu yenilik, İnstagram Hikayeler’indeki ilk interaktif özellik. Buna ek olarak, güncelleştirme ile Hikayeleri daha eğlenceli hale getirmek adına iki yeni gelişmiş özellik olarak, yazı ve fırçalar için bir renk seçici ile yazı ve çıkartmalar için bir hiza aracı da sunuluyor.

Bugün kullanıma sunulan güncellemeler Apple App Store ve Google Play‘den indirilebilen İnstagram 16 ve üstündeki sürümüyle kullanılabiliyor.

PCH Yorumu

Bizce bu özellik çok güzel olmuş. Referandumlar ya da seçimler için dev medya kuruluşlarının anketlerinden, sadece arkadaşlarınızla aranızda yapacağınız o ayakkabıyı mı diğerini mi giysem gibi eğlenceli anketlere kadar birçok etkinliğe tek başına cevap verebilecek. Sayfaların da takipçileriyle her kafadan bir ses çıkan mesajlar yerine, sadece bir tıklamayla, daha etkin iletişim kurmasını sağlayacak. Eminiz ki Instagram‘ın borsa değerini bile arttıracaktır.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler