Cumartesi, Nisan 20, 2024

Instagram, Zorbalık ile Mücadele için Yeni Bir Yapay Zeka Geliştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Instagram bugün, zorbalığın önlenmesi için devam eden girişiminin yeni bir özelliğini ortaya çıkardığını duyurdu: Yapay Zeka, kullanıcıların paylaşacakları gönderilerin açıklamalarını kontrol edecek ve eğer zorbalık, şiddet ve kötü herhangi bir kelime gördüğü zaman kullanıcıyı uyaracak.

Spesifik olarak, gönderinizin başlığı, içinde rahatsız edici bir kelime içeriyorsa, Yapay Zeka onu işaretler ve sizi, “bildirilen diğerlerine benzer” ifadesinin göründüğü konusunda uyarır. Bu aynı bilgiyi tekrarlayan bir pop-up gösterir.

Bu yenilik, bu yılın başlarında kullanıma sunulan Instagram özelliğinin bir uzantısıdır; Yapay Zeka, sizi göndereceğiniz bir yorumun rahatsız edici olarak değerlendirilebileceği konusunda uyarır.

Instagram’ın genç izleyiciler arasında ne kadar popüler olduğunu göz önünde bulundurarak, bazı kullanıcıların söyledikleri şey hakkında doğru bir şekilde eğitilirlerse kendilerini durdurabilecekleri fikri çekici bir fikirdir.

Instagram en yapılan diğer çalışmalar da platformda gerçekleştirdiği olumsuzluklarla/zorbalıkla mücadele de bu yıl: Yapay Zeka duyuran bir blog yazısı oldukça asilce “Çevrimiçi Zorbalık Mücadeleyi Öncü üzerinde Bizim İlerleme.” Şirket, temelde karşı tarafın yaptığınız eylemi bilmeden sayfanızdan bir kabadayıyı veya zorbayı engellemek için size izin verir.

Instagram’a göre, bu özellik şimdi beta aşamasında ve gelecek birkaç ay içerisinde dünya genelinde seçkin ülkelere yayılacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler