Perşembe, Nisan 25, 2024

Instagram’a “Gönderi Sabitleme” Özelliği Geliyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Meta’ya ait sosyal medya platformlarından Instagram, geçtiğimiz ay kronolojik akış özelliğini geri getirmişti ve şimdi ise şirket kullanıcılar tarafından istenilen bir başka özelliği test aşamasına aldı. Bir takım Instagram kullanıcıları tarafından yapılan geri bildirimlere göre profillerinde istedikleri bir gönderiyi sabitleyebiliyorlar.

Şu anda kullanıcılar, profillerinde 24 saat sonra görünürlüğünü kaybeden Hikayeleri “Öne Çıkanlar” adında sabitleyebiliyorlar fakat gönderilerde bu mümkün değil, Facebook ve Twitter’da görmekte olduğumuz gönderi sabitleme özelliği henüz yok.

Bugün ise bir Meta sözcüsü, TechCrunch ekibine verdiği demeçte “İnsanların profillerinde gönderileri öne çıkarmasına izin veren yeni bir özelliği test ediyoruz.” diyerek Öne Çıkan Gönderi özelliğinin Instagram’a geleceğini belirtti.

Mevzubahis özellik ile ilgili çalışmalar bir süredir devam ediyor ve tersine mühendislerden Alessandro Paluzzi, Instagram uygulamasını derinlemesine inceleyerek özelliği keşfetti:

Şu anda Pin (Sabitle) özelliği bazı Instagram kullanıcıları tarafından kullanılabilir durumda yakın zaman içerisinde tüm kullanıcılara sunulması beklenilen özelliği kullanabilmek için gönderideki üç nokta ikonuna ardından açılan menüden “Pin to your profile (Profiline sabitle)” seçeneğine dokunmanız yeterli olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler