Cumartesi, Nisan 27, 2024

Intel Arc Alchemist Limited Edition Tanıtıldı! Özellikleri Nasıl?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel yeni ekran kartı modelleri için beklenen duyurusunu gerçekleştirdi. Önce mobil seri ekran kartları duyuruldu ama masaüstü için de sürpriz bir duyuru gerçekleştirildi. Masaüstü serilerinin ilk modeli olmasını beklediğimiz Intel Arc Alchemist Limited Edition da duyuruldu.

Detaylı bir tanıtım yapılmamış olsa da masaüstü ekran kartı modellerinin tasarımını gösterdiği söylenen yeni ekran kartının, şık bir görüntüye sahip olduğunu da söyleyebiliriz.

Intel Arc Alchemist Limited Edition Özellikleri Neler?

Kademe kademe gidelim. Önce şunu belirtelim ki söz konusu ekran kartı için teknik özellikler konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Bir video paylaşıldı ve bu videoda yer alan ipuçlarına göre seride ACM-G10 GPU birimi olabilir.

Sızıntılara göre değerlendirecek olursak bu da demek oluyor ki 16 GB GDDR6 bellek ve 32 Xe-çekirdek sunulması ihtimali var.

Diğer taraftan kartın tasarımına baktığımız zaman gerçekten şık bir model olacağını görüyoruz. Siyah renklerin ağırlıkta olduğu kart üzerinde gümüş çizgi detayları olacak. Belli noktalarda da Intel Arc yazısının yer aldığını görüyoruz.

Intel Arc Alchemist Limited Edition

2 yuvalı ince bir tasarımının olduğunu gördüğümüz model, ön kısımda çift fan ile gelecek. Burada yer alan çift fanın nitelikleri konusunda da bir bilgi verilmedi.

Intel Arc yazılarının birinin üzerinde aydınlatmanın da yer alacağı gözüken söz konusu ekran kartının yaz aylarında satışa çıktığını göreceğiz.

Intel Arc Alchemist Limited Edition

Fakat burada bir soru işareti daha var. Kartın adında yer alan Limited Edition yazısı, sınırlı üretim bir versiyonu da işaret ediyor yoksa farklı bir anlamı olacak mı bilmiyoruz. Bunu ancak kart için yeni detaylar verildiği zaman öğreneceğiz.

Diğer masaüstü modellerinin de yaz aylarında resmi olarak ortaya çıkmasını bekliyoruz. Şu an için Intel Arc Alchemist Limited Edition için vereceğimiz detaylar bu kadar.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler