Cuma, Nisan 26, 2024

Intel X299 İşlemci Serilerinin Çıkış Tarihi Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel yeni geliştirmiş olduğu X299 platformunun çıkış tarihini belirledi. AMD tarafından gelen ataklardan sonra Intel yeni işlemcilerini 30 Mayıs tarihinde piyasaya sürecek. Ardından bu işlemcilere uygun anakart ve soket tipleri Ağustos ayında piyasadaki yerini alacak. Dilerseniz Intel X299 platformu bizlere neler sunuyor, yakından özelliklerine bir göz atalım.

Intel X299 Platformu Neler Sunuyor ?

Bir kere yeni işlemcilerin ‘üst seviye’ olduğunun altını çizelim. Üst kelimesi bizlere tabii ki doğrudan ‘para’ kelimesini çağrıştırıyor hocalar. Yeni Intel X299 platformunun içerisinde ise Basin Falls, Kaby Lake X ve Skylake X işlemcileri bulunuyor. Son verilere göre KabyLake-X işlemciler dört çekirdekli, Skylake-X işlemciler ise 6, 8, 10 ve 12 çekirdekli versiyonları ile satışta olacak.

Intel X299 platformua

Intel’in X299 platformu, doğrudan AMD’nin bu sene içerisinde çıkartmayı planladığı X399 Ryzen HEDT platformu ile rekabet halinde olacak. Bir şeye dikkat ettiniz mi bilmiyorum ancak artık bilgisayar donanımları da akıllı telefonlara dönmüş durumda. Her ay yeni bir ürün ve yeni bir donanım birimi ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu da sürekli olarak kullanıcıların kafasının karışmasına neden oluyor.

Intel X299 islemci ailesi

Her iki işlemci ailesinde de DDR4 bellek yapılarının olduğunu göreceğiz. Öte yandan Skylake X işlemciler 40 adet PCIe ile üretilirken, KabyLake-X işlemcilerde bu sayı 24 adette tutulmuş. TDP değerlerine bakacak olursak Kabylake X işlemciler 112W TDP ile çalışırken, Skylake-X işlemciler 140W TDP değerine sahip olacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler