Perşembe, Mart 28, 2024

Intel’in Harici Ekran Kartı ile Tanışın: Ama Satın Alamayacaksınız!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilgisayar endüstrisi, geçtiğimiz ay 10 yıl önce Larrabee projesini belirsiz bir biçimde öldürdükten sonra Intel, kendi masaüstü bilgisayar ürünlerini üretmesinden vazgeçmişti.

Bu kart değil, Bu aslında satın alabileceğiniz bir kart değil.

Ancak Intel DG1’in bu ilk resimleri, şirketin aslında ayrı bir grafik kartı yaptığını ve bunun bir şey için sayılması gerektiğini gösteriyor.

Las Vegas’taki CES 2020’de şirket, DG1’in gerçekte ne olduğunu ve Intel’in yaklaşan Tiger Lake yongalarında bulacağınız grafiklerden ne kadar benzediğini netleştirmek için basınla bir toplantı yaptı.

  • Genel olarak Intel, “Xe” adını verdiği tek bir mimariye sahip “odyssey” grafiklerine, hafif dizüstü bilgisayarlardan yüksek performanslı bilgi işlemlere kadar tüm grafik ihtiyaçlarınız arasında ölçeklendirme sözü verdi.
  • Ancak düşük, orta ve yüksek performanslı iş yükleri için üç farklı mikro yapı olan Xe LP, Xe HP ve Xe HPC’ye ayrılmıştır . Bazı geçişler olabilir, ancak bunu “dizüstü bilgisayar”, “masaüstü” ve “iş istasyonu / sunucu” bileşenleri arasındaki performans ve termal farklılıklara benzer şekilde düşünebilirsiniz.

Bu DG1 GPU’nun yanı sıra yaklaşmakta olan Tiger Lake dizüstü bilgisayarlarının her ikisi de içinde en zayıf Xe LP dizüstü bilgisayar sınıfı varyantına sahip. Xe LP ile, 40 veya 50 watt’a kadar ölçeklenen ve çok fazla güç olmayan 20-watt’lık bir GPU’dan bahsediyoruz. Ve DG1, sadece kendi çipine oyulmuş 15W Tiger Lake dizüstü çipinin içinde olacak aynı miktarda grafiğe sahip ve aşırı ısınma olmadan daha hızlı çalışmak için daha fazla alana sahip. Ancak çok fazla değil: 20-50 watt’ta, bu karttaki çift yuvalı soğutucu ve fan muhtemelen sadece gösteri içindir.

intel dg1 slide 1
Intel'in Harici Ekran Kartı ile Tanışın: Ama Satın Alamayacaksınız! 8

Intel performanstan hiç bahsetmiyor, bunun ötesinde DG1’in oyunları 1080p’de iyi çalıştırması gerekiyor . Linus Tech Tips, içinde ayrı DG1 bulunan bir Compal prototip dizüstü bilgisayar olan Intel’in demo ünitesini izledi … ancak Intel’in demosunun Destiny 2’yi 1080p çözünürlükte kilitli 60 fps’de çalıştırdığı bulundu . Sanırım bu iyi bir minimum bar, ama bize fazla bir şey söylemiyor.

DG1 Ayrık Grafik 1 açılımı , bu arada . DG1’in Tiger Lake dizüstü bilgisayar yongalarının içinde olduğunu söylemenin uygunsuz olmasının nedenlerinden biri de budur. Diğeri ise DG1’in yaklaşık 50W termal tavan boşluğuna sahipken, Tiger Lake içindeki Xe LP grafiklerinin 15W’lık bir termal zarfı CPU’nun geri kalanıyla paylaşması gerekebilir.

Evet, DG1’in kendi aydınlatması var. Yukarıdaki resimlere bakın. Yine de mordan daha mavi.

Masaüstü GPU’ya benzeyen bu dizüstü bilgisayar GPU’sunu isteseniz bile bir tane satın alamazsınız. Intel, bunları yalnızca yazılım satıcılarına gönderecek, böylece uygulamalarının bu yeni nesil Intel grafiklerine hazır olduklarından emin olabilirler, bu nedenle, örneğin, ateşlediğinizde Photoshop’ta garip bir hata olmayacaktır.-

Tüm bu uyarılardan bağımsız olarak, bu Intel için büyük bir hareket ve kesinlikle sadece başlangıç: Wccftech’in belirttiği gibi , 512 yürütme birimiyle yolda üç tane DG2 kartı var gibi görünüyor ve şirket Xe’nin gelecek: Intel, Intel UHD Graphics ve Intel Iris markalarının yerini alıp almayacağına henüz karar vermediğini söylese de, şirketin ürün yelpazesinde etkili bir şekilde Gen 12 grafikleri olacak.

Intel ayrıca bilgisayar topluluğunu oyun konusunda da ciddi olduğuna ikna etmek, sürücüleri için kendi sofistike yeni kontrol merkezini (AMD’nin tarihsel olarak oyuncuların iyi fikirlerine dönüşmesine yardımcı olan bir hareket) başlatmak, bir Discord kanalı açmak ve barındırmak için çok çalıştığını söylüyor. kamu Soru-Cevap. Nasıl çalıştığını göreceğiz.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

5 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler