Cuma, Nisan 19, 2024

iOS 14, Geliştirilmiş Fare İmleci Desteğine Sahip Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

iOS 13 ile hayatımıza Bluetooth Fare desteği girdi ve destekleyen iPad modellerinde Bluetooth farelerinizi kullanabiliyordunuz.

Gelecek sene Apple tarafından tanıtılması beklenilen muhtemel iOS 14 sürümü ise fare imleçler için geliştirilmiş bir sistem genelinde destek alacak.

9to5Mac tarafından sağlanılan bilgilere göre iPadOS 13, temel fare desteğini bizlere sundu ancak açmak için erişilebilirlik menüsüne girmemiz gerekiyor. Söylenenlere göre iPadOS 14 sürümünde bu destek daha da zengin hale gelecek.

9to5Mac ekibine göre, iPadOS/iOS’e tıpkı Mac’te kullandığımız fare deneyiminin geleceği söyleniliyor. Örnek olarak bir link üzerine geldiğiniz zaman tıklama işareti, dosyaya uzun süre bastığınızda yumruk işareti gibi gibi özelleştirmelerde gelecek ve tıpkı Macbook kullanıyormuş gibi hissedeceksiniz.

iOS 14 sızdırılmalarına baktığımız zaman gelişmiş fare desteğinin yanı sıra iki adet yeni Akıllı Klavye modelinin de geleceği görülüyor. Görülen o ki bir klavye kompenenti ile artık iPad’i bir Mac cihazına dönüştürebileceksiniz çünkü yeni klavye modellerinde bir trackpad olması bekleniliyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler