Perşembe, Nisan 25, 2024

iOS 16 Geliştirici Beta 5 Yenilikleri: Ekran Görüntülerinde ‘Kopyala ve Sil” Seçeneği!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçen gün Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Apple, WWDC 2022 etkinliğinde tanıttığı iOS 16 işletim sisteminin geliştiricilere yönelik betasının beşinci sürümünü (iOS 16 Developer Beta 5) yayınladı ve bu sürüm ile birlikte büyük yenilikler sunuldu.

Önümüzdeki sonbaharda genel kullanıma sunulması beklenilen işletim sistemine eklenen yeni özelliklerden bir tanesi Ekran Görüntüsü (screenshot) tarafına eklenilen yeni bir seçeneği içeriyor ki bu durum kullanıcılara çok büyük kolaylıklar sağlayarak depolama alanında gereksiz yer kaplamayı önleyecek.

Artık aldığınız bir ekran görüntüsünü panoya kopyalayıp tamamen silebileceksiniz.

ios 16 dev beta 5
iOS 16 Geliştirici Beta 5 Yenilikleri: Ekran Görüntülerinde 'Kopyala ve Sil" Seçeneği! 2

Eskiden iPhone’da bir ekran görüntüsü aldığınız zaman paylaşmak için önce galerinize kaydetmeniz akabinde Fotoğraf Galerisinden seçerek ilgili yerde paylaşmanız gerekiyordu. Artık iOS 16 sayesinde almış olduğunuz ekran görüntüsünü panoya kopyalayarak ana görüntüyü silebilecek doğrudan paylaşabileceksiniz.

Böylelikle artık galerinizde ekran görüntüleri büyük bir kirlilik yaratarak depolama alanınızı boş yere doldurmuyor olacak ve bunun haricinde daha iyi bir kullanıcı deneyimi elde edilmiş olacak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler