Cumartesi, Nisan 27, 2024

iOS 17.3 Geliyor! Yenilikleri Neler Olacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

iOS 17.3 için beta süreci sona geldi. Yeni büyük güncelleme için finalden önceki son sürüm olarak gösterilen geliştirici versiyonu yayınlandı. Sonrasında da yeni açık beta versiyonunun duyurulduğunu gördük. Böylece hem yeni güncelleme ile gelecek özellikler ortaya çıktı hem de final sürümünün herkes için ne zaman yayınlanacağı belli oldu.

Bazı özellikleri beta sürümünden de biliyoruz ama gelin son sürüm notlarıyla beraber yeni sürümde neler göreceğimize daha yakından bakış atalım.

iOS 17.3 Yenilikleri Neler Olacak?

Gelecek yenilikleri, daha açıklayıcı olması açısından madde madde ele alacağız.

Çalınan Aygıt için Koruma: iOS 17.3 sonrasında cihazınız için yeni bir aygıt koruması kullanımda olacak. Bu özellik sayesinde cihazınız çalındığı durumda ekran şifresi ya da parola geçerli olmayacak. Kayıp modu aktif edildiğinde telefona erişmek için Face ID ya da Touch ID ile kimlik doğrulaması gerekecek. Kimlik doğrulaması yapılmadan ayarların silinmesi ya da telefonun sıfırlanması gibi bir durum da mümkün olmayacak. Cihazınız çalınması ya da ele geçirilmesi gibi durumlarda Bul özelliğinin kapatılması gibi işlevlerin de engellenmesi sağlanacak. Tabii ki bu özelliğin kontrolü de yine kullanıcılarda olacak.

iOS 17.3

Yeni Duvar Kağıdı: Yeni sürümünden sonra ırkçılığa karşı yeni bir duvar kağıdı da sunulacak. Birlik Buketi adı verilen duvar kağıtları da yeni bir tema olarak gelecek. Aynı tema Apple Watch cihazlar için de geliyor olacak.

iOS 17.3

Apple Müzik için Yenilikler: Güncelleme sonrasında Apple Müzik aboneleri için de güzel bir özellik göreceğiz. Ortak çalma listesi seçeneği karşımıza çıkacak. Bu şekilde birden fazla kişiye ortak bir çalma listesi paylaşılabilecek. Ortak çalma listesi içerisine yeni şarkılar eklemek, mevcut olan şarkıların düzenlenmesini ya da sıralanmasını sağlamak gibi işlevleri kullanmak mümkün olacak. Yine kullanıcıların şarkılara animasyonlu olarak emojiler eklemesinin de mümkün olacağını ekleyelim.

iOS 17.3 yenilikleri bunlar. Güncellemenin yayınlanmasından sonra ek düzenlemeler gelir mi onu zamanla göreceğiz.

iOS 17.3 Ne Zaman Yayınlanacak?

Yeni sürüm için RC versiyon yayınlandı. Bu RC versiyon, başta da söylediğimiz gibi geliştiriciler için yayınlanan son versiyon. Genelde herkes için güncelleme bu versiyondan 1 hafta kadar sonrasında geliyor. Önümüzdeki hafta içerisinde güncellemenin herkes için sunulmasını bekliyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler