Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Aynısının Laciverti: iPhone 16 Pro Tasarımı Gözüktü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple’ın benimsediği bir tasarım dili var. Ne kadar eleştiri alırsa alsın ya da ne kadar geri bildirim değerlendirirse değerlendirsin, Apple özellikle tasarım konusunda bildiğini okumaya devam ediyor. Bu yüzdendir ki yeni akıllı telefonlarda da çok fazla tasarım değişiklikleri göremiyoruz. Muhtemelen iPhone 16 Pro serisinde de bu durum geçerli olacak.

Zira Apple konusunda sızıntılarıyla ünlü olan Macrumors tarafından olası tasarıma ilişkin yeni paylaşımlar yapıldı. Yapılan paylaşımlar gösteriyor ki beklenti, yine o bilindik tasarım dilinin devam ettirilmesi yönünde.

iPhone 16 Pro Tasarımı Nasıl Olacak?

Macrumors tarafından şimdiye kadar elde ettikleri sızıntılara göre hazırlanan görsellere baktığımız zaman; Süreyya hanımın muhteşem değişimini görüyoruz. 🙂

Zira tasarımın neredeyse iPhone 15 Pro ile bire bir aynı olduğunu söyleyebiliriz. Ön kısımda dinamik ada çentik alanının yer alması, çerçevelerin düz köşe kısımlarında hafif bir kavis olması, iPhone 15 serisinde yer alan eylem butonunun yeni seride de aynen kalması gibi detaylar, tasarımın büyük ölçüde aynı kalacağını işaret ediyor.

iPhone 16 Pro

Burada tek farkın ise telefonların sağ tarafına eklenecek yeni buton olacağı söyleniyor. Sağ kısımda kullanılacak olan bu buton, kuvvet sensörüne sahip olacak ve video çekimleri için aktif olarak kullanılacak.

iPhone 16 Pro

Yeni serinin genel tasarım yapısının bu şekilde sabit kaldığını göreceğiz ama şunu da belirtelim ki beklenti iPhone 16 Pro ailesinde daha büyük ekranların kullanılması yönünde.

iPhone 16 Pro

Apple bizi şaşırtacak ekstra bir ekleme yapar mı derseniz, zaman gösterecek cevabını veririz. Telefonların tanıtılmasına daha uzun bir süre var. Evet planlar çoktan hazırlanmıştır ve geliştirme aşaması için sona doğru geliniyordur ama Apple bu. Son ana kadar sürprizleri bekletebilir.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler