Cumartesi, Nisan 20, 2024

İphone Takvim/Ajanda Virüsü Nasıl Temizlenir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son günlerde ilginç bir yardım maili ile karşılaştım bir arkadaşım İphone cihazında ajanda uygulamasının sürekli reklamlı bildirimler verdiğini ve silemediğini belirtti. Yaptığım araştırmalar sonucunda gördüm-ki bu tarz şeyler genelde illegal sitelerin kullandığı virüs olmasa da virüslü sitelere yönlendirme çalışması olarak yapıldığını gördüm. İphone takvim ajandaya bulaşan bu virüs bir çok kullanıcının 2023 yılında halen sorun yaşamasına sebep olmaktadır.

İphone Takvim/Ajanda Virüsü?

Daha net anlatmak adına sizlere bu örnek bir ekran görüntüsü ile anlatmak isterim.

iphone ajanda virüsü1

Takvim/Ajanda uygulamasının içine girdiğimizde karşımıza gelen hatırlatma ekranında şu şekilde kendi isteğimiz dışı bildirimlerin eklediğini görmekteyiz. Telefonumuz bu saatler arasında bizlere bildirim verip bizi bu reklamlı linklere tıklatmaya çalışacak.

iphone ajanda virüsü2

Ajandamızı Nasıl Temizleyeceğiz?

Bu sorunun çözümü ile çok basit aşama aşama anlatmak gerekir ise ;

Ayalar’a geliyoruz 

ayarlar

Parolalar ve hesaplar sekmesine geliyoruz

parolalar

Abone olunan takvimler isminde bir buton göreceksiniz.

takvim

Tıklayıp girdiğimizde en altta bulunan hesabı sil seçeneğine tıklıyoruz.

sil

Ve bu sayede bu saçma bildirimlerden kurtuluyoruz. Sorun yaşayacak olursanız lütfen yorumlar kısmından yazın yardımcı olmaya çalışacağım.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

27 YORUMLAR

  1. İyi hoş da, internette herkes bu sorunla ilgili aynı şeyleri yazmış,kimse iOS 9… sürümü için ne yapılabileceğini anlatmamış. Eski sürümlerde “parolalar…” Butonu/hanesi yok. Ne yapılacağını çözemedim. Elli saattir arıyorum ama hiçbir şey bulamadım.

  2. çok teşekkürler çok faydalı bir paylaşım yapmışsınız fakat bu virus nasıl giriyor ajandaya. benim herhangi bir ajada aboneliğim yok

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler