Salı, Nisan 23, 2024

iPhone X Ve 8 Modellerinin Fiyatları Belli Oldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple, 2017’de çıkardığı iPhone X ve 8 modellerinin fiyatları belli oldu. Bu fiyatlar cep yakmıyor, cebi yok ediyor…

Apple 10. yılına özel olarak çıkardığı iPhone X’in ve köklü serinin devamı iPhone 8 modellerinin fiyatlarını web sitesi üzerinden açıkladı. Artık uzun zamandır konuşulan, fiyatları hakkında tahminler yapılan cihazların net fiyatları belli.

Apple bu sene iPhone X’de köklü bir değişikliğe giderken, iPhone 8 modellerini ise geleneğe uygun olarak tasarladı. İki modelinde satışa sunulması sabırsızlıkla beklenirken, iPhone X’in ve iPhone 8 modellerinin fiyatları belli oldu.

apple 3

İşte iPhone X’in Fiyatı!

iPhone X’in tanıtılmasından itibaren fiyatı merak konusuydu. Geçtiğimiz günlerde bu merakı gideren Apple, resmi sitesi üzerinden cihazın fiyatlarını paylaştı. Gümüş ve uzay grisi renk seçenekleri bulunan iPhone X‘in, en ucuz modeli olan 64GB‘lık versiyonunun fiyatı 6,099 TL. İnanması zor ama gerçek.

Şimdi akıllardan geçen tek cümle “ Bunun fiyatı 6,099 TL ise 256GB’lık ne kadar ? “. Apple, 256GB‘lık iPhone X modeli ise 6,899 TL fiyat etiketine sahip. Yaklaşık 7 Bin TL olan iPhone X, ülkemizde satışa çıkıyor. Geçtiğimiz yıl ” Bir şahin parası yaa.. ” gibi yada ” Şahin mi?  iPhone 7’mi? ” gibi cümleler kurarken; Bu yıl bir şahin bir iPhone X etmiyor. Peki ya iPhone 8 modellerinin fiyatları nasıl? Gelin birlikte inceleyelim.

apple 2

İşte iPhone 8 Modellerinin Fiyatları!

Apple, iPhone X’e göre iPhone 8 modellerinde daha insaflı davranmış. Keza iPhone 8 Plus’ın en yüksek versiyonunun fiyatı bile bir iPhone X 64GB kadar değil. Gümüş, altın ve uzay grisi renk seçenekleri ile çıkan iPhone 8 modelleri için de fiyatlar belli oldu.

Ucuz’dan pahalıya doğru gitmekte fayda var. Ucuz dediğimizede bakmayın. Diğer üst modellerine göre ucuzu. Apple, iPhone 8‘in 64GB‘lık modeli için 4,199 TL fiyat biçmiş. Öte yandan 256GB‘lık modelide 4,999 TL fiyat etiketi taşıyor.

apple 1

iPhone 8’in büyüğü iPhone 8 Plus ise 64GB‘lık modelinde 4,799 TL fiyata sahip. Yine 256GB‘lık modeline bakacak olursak, iPhone X’in birkaç yüz lira gerisinde kalarak 5,599 TL fiyat etiketine sahip.

Aslına bakacak olursak bundan 3 veya 4 yıl önce en pahalı telefonlar 2500 TL dolaylarındayken; Günümüzde neredeyse 3 katına yükselmiş durumda. Sizce marka-model ayırt etmeden bir telefona 6000-7000 TL para vermek ne kadar mantıklı? Yada firmaların bu gibi fiyatlara çıkması akıllıca bir yöntem mi?

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Birileri buna artık dur demesi lazım 6 bın lıraya telefon mu olur ya camasır makınadi fırın ve buzdolabı alırım o parayşla yazık gunah ya

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler