Perşembe, Mart 28, 2024

Kış Saati Uygulaması Kaldırıldı, Saatler Geri Alınmayacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kış saati uygulaması yılın belli günlerinde kış mevsimine geçerken, saatlerin 1 saat geri alınması süreciydi. Ancak bugün Resmi Gazete‘de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile birlikte kış saati uygulamasının kaldırıldığı duyuruldu. Bundan böyle saatleri geri almayacağız.

Resmi Gazete de Kanun Yayınlandı

Açıkçası hem yazın hem de kışın saatlerin değiştirilme olayına saçmalık olarak bakıyordum itiraf edeyim. Bu süreç her ne kadar havaların erken kararması üzerine kurulu olsa da, biraz da kendimizi kandırmaktan başka bir şey değildi. Resmi Gazete‘de yayınlanan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 24005 sayılı yazısı üzerine, “Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanunun” 2 maddesine ilişkin detaylar açıklandı.

Bakanlar Kurulu açıklanan karar üzerine şunları söyledi: “Gün ışından daha fazla yararlanmak amacı ile tüm ülkede 27 Mart 2016 Pazar günü saat 03:00’ten itibaren saatleri bir saat ileri almak sureti ile başlatılan yazı saati uygulaması, her yıl bundan sonra yıl boyu sürdürülmesi kararına varılmıştır. Düzenleme 14 Mart 2016 tarihli ve 8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile birlikte 30 Ekim 2016 Pazar günü saat 04:00’ten itibaren geri alınma olayı yürürlükten tamamen kaldırılmıştır.” denildi.

Söz konusu alınan bu karar, 697 sayılı kanunun 2.maddesi uyarınca 7 Eylül tarihinde alındı ve bugün Resmi Gazete’de yayınlanarak tüm ülkeye duyuruldu. Bundan böyle artık kışın geceler daha uzun olacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

9 YORUMLAR

  1. Çok önem taşıyan işlere eleman alınırken mutlaka zeka testi yapılmalıdır. Bu çok önem taşıyan işler şunlardır: Millet mevkilliği, bakan, başbakan, cumhurbaşkanı, askeri albay ve üstü emir komuta yetkisine sahip kişiler, sağlık elemanları doktorlar, emniyet müdürlüğünde emir yetkisine sahip kişiler, hakimler, savcılar, yargı elemanları, valiler, kaymakamlar. Eğer bu kişiler zeka testi yapılmadan işe başlatılırsa herşey allak bullak olur. Saatler geri alınmaz, tuhaf darbeler yapılır, sağlık konusunda mantığa uymayan tuhaf tedaviler yapılır. Emniyet iyi sağlanamaz, hakimler savcılar yanlış karar verir, valiler, kaymakamlar şehri, ilçeyi kötü idare eder. Bu nedenle tüm dünyada bu işlere alınan elemanlar zeka testinden geçirilmelidir. Zaten insanlar genelde aptaldır. Ne derecede aptal oldukları “Dünya dönüyor” diyen Galile’nin ölüme mahkum edilmesinden bellidir. O zamanın insanları Galile’ye “ulan aptal adam gökyüzüne baksana güneş dönüyor” demektedir. İnsanların bu derecede aptal olduklarının bilincinde olup, önemli mercilere getirilen şahıslara mutlaka zeka testi uygulanması gerekir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler