Cumartesi, Nisan 27, 2024

En iyi gamer mouse Mad Catz R.A.T Pro X inceliyoruz

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu hafta ofisimize Mad Catz R.A.T Pro X modeli konuk oldu. Dünyanın en iyi gamer mouse‘u olarak nitelendirilen bu psikopat seri isminin layığını çok mükemmel bir şekilde veriyor. Çok yakında Türkiye’de satışa çıkacak olan Mad Catz R.A.T Pro X‘e gelin şimdi yakından bir göz atalım.

Her yeri ayrı oynuyor

Mad Catz R.A.T Pro X oyuncu mousesi kutu içeriğinden çıkarken toplamda 2o adet farklı ek aparatı ile geliyor. İçerisinde parmak desteklerinden tutun, mouse topunu değiştirebileceğiniz aparatlara kadar mevcut. Üstelik dilerseniz ilerleyen zamanlarda kablosunu dahi değiştirebiliyorsunuz.

Adamlar böylesine gelişmiş bir mouseyi oyunculara sunarken tabii ki performanstan da kesinlikle ödün vermiyorlar. Pixart PMW3360 sensör kullanan modeli biz aramızda Lamborghini’ye benzettik. Modülerlik kavramını baştan yazan Mad Catz, ‘en iyi modüler mouse’ ünvanını hak ediyor.

 

 
Modüler parçalara biraz değinecek olursak kutunun içerisinden;

* 1 adet R.A.T Pro X mouse

* 1 adet sensör modülü

* 2 adet top deseni

* 1 adet düşük ağırlık aparatı

* 1 adet genişletilmiş kanat

* 2 adet parmak desteği

* 2 adet avuç içi desteği

* 1 adet taşıma çantası

* 3 adet el kaydırma aparatı

* 1 adet lens temizleme fırçası

* 1 adet ayak seti

* 1 adet alyan çıkıyor.

 

mad catz rat pro x incelemesi
Mad Catz R.A.T Pro X‘in 1.8 metrelik örgülü kablosu bulunuyor. Örgülü kablonun avantajlarından her zaman bahsediyoruz. Plastik alaşımlı kablolara göre çok daha iyi ve uzun ömürlü kullanıma sahip. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere mousenin yanında gelen lens temizleme fırçası ile zaman zaman bakımlarını yapabiliyorsunuz. Lens bozulsa dahi, istediğiniz zaman tek olarak lensi temin edebilmeniz mümkün.

Yazın avuç içleri terleyen oyuncular için de ortası hava alan değiştirilebilir avuç içi desteği de mevcut. Böylece her oyuncu mouseyi istediği gibi alyanı kullanarak değiştirebiliyor.

Mükemmeliyete sahip yazılım

Mad Catz R.A.T Pro X‘i kullanabilmek için bilgisayarınıza kendi yazılımını kurmanız gerekiyor. Yazılım o kadar geniş bir arayüze sahip ki, mousenin her detayını ayrı değiştirebiliyorsunuz. DPI ayarlarından tutun da, sensör algılama yüksekliğine kadar değiştirebilmek mümkün. Mouse’nin içerisinde 10 adet programlanabilir tuş bulunuyor. Yine software programından bu programlanabilir tuşları ayarlayabilmek mümkün.

1000 Hz hıza sahip olan model, toplamda 16.000 DPI‘a sahip. Mousenin ortasında bulunan DPI tuşuna basarak anlık değişmeler yapabiliyorsunuz. Eğer hız size fazla gelirse, yine programın arayüzünden Hz’yi de değiştirebilmek mümkün.

 

mad catz rat pro x incelemesi 005
RGB kısıtlı

Kullandığımız R.A.T Pro X modelinin arayüzünden RGB değiştirebilmek mümkün. Ancak renkler çok kısıtlı olduğu için çok fazla belli olmuyor. Renklerin efekt modelleri arasında rainbow, kalp atışı, tek geçiş, dalgalanma ve renk cümbüşü gibi farklı modları var.

Ancak bu tür profesyonel bir mouse için daha fazla renk aydınlatması ve daha fazla renk cümbüşü olmasını isterdik.

Magnezyum metalden yapıldı

Dünyanın en iyi modüler mouse’si olarak gösterilen Mad Catz R.A.T Pro X modeli magnezyum alaşımdan yapılmış metale sahip. Sert olmadığı gibi, uzun süreli kullanımlar için ideal. Aynı zamanda darbelere karşı da dayanıklı olarak üretilmiş.

Mouse’nin toplamda 50 milyon tıklama ömrü mevcut. Bu rakamı yıla vuracak olursak sizi minimum 5 yıl kadar götürecektir. Şuanda Türkiye satış fiyatı tam kesinleşmemiş olsa da, bir kaç web sitesinde 1300 TL’den başlayan fiyatlar ile satılıyor.

 

mad catz rat pro x incelemesi 007
Mad Catz R.A.T Pro X alınmalı mı ?

Yukarıdaki videoyu izlediniz sanırım. Kendisine aşık olmamak elde değil açıkçası. Gönül isterdi ki fiyatları biraz daha uygun olsun. Hoca puanı olarak biz 5 üzerinden 4 verdik. Tek puanı ise fiyattan kırdık diyebiliriz. RGB tarafında ise biraz daha renk kısıtlaması olmadan farklı aydınlatma çeşitleri kullanılabilirdi.

hoca puani mad catz rat pro

Eğer cebinizde paranız varsa ve fiyat konusunda sıkıntı çekmiyorsanız Mad Catz R.A.T Pro X modeli sizin mouse’unuz olabilir. Diğer görsellere ise aşağıdan ulaşabilirsiniz. Tüm içerikler ofisimizde tarafımızca çekilmiş ve incelemesi yapılmıştır.

 

mad catz rat pro x incelemesi 0011

 

mad catz rat pro x incelemesi 008

 

mad catz rat pro x incelemesi 006

 

mad catz rat pro x incelemesi 004

 

mad catz rat pro x incelemesi 003

 

mad catz rat pro x incelemesi 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Hocam gerçekten efsane bir mouse zaten uzun zamandır Mad Catz firmasını takip ediyorum. Adamların sadece R.A.T Pro X modeli değil, klavyeleri de efsane gerçekten..

  2. Ben tasarım olarak pek sevmedim açıkcası bana konforlu gelmedi ama hiç görmedim on yargilı olmim ama fotograflara baktim tasarimi pek bana hoş gelmedi.

  3. Merhabalar hocam ben MadCatz markasını yıllardır takip ederim bende strike 7 klavyesi mevcut inter sitenizde videosu mevcut lakin Türkiye de MadCatz markasının ürünleri satışa çıkacağını söylemissiniz bildiğim kadarı ile MadCatz firması iflas etti bu konu ile ilgili doğru mu bu duydum bilmiyorum internetten araştırdım bu konu ile ilgili beni aydınlatırsanız müteşekkir olurum.

    2ci sorum ise 3 çeşit modül seçenegi var n full modül PLN 2307 philips modül değilmi ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler