Cuma, Nisan 19, 2024

AMD Ryzen 7 1700 serisi fiyatı ve teknik özellikleri açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Şubat ayı sonunda Türkiye topraklarında da göreceğimiz AMD Ryzen işlemcilerinin teknik özellikleri ve piyasa satış fiyatları belli olmaya başladı. Özellikle AMD Ryzen 7 1700 serisi işlemcimiz sekiz çekirdekli 3.7 GHz hız ve 65W TDP değerine sahip. Fiyatı ise gerçekten fiyat performans serisi konusunda AMD severleri memnun edecek.

AMD Ryzen 7 1700 neler sunuyor ?

Yeni işlemcimiz 8 çekirdekli 16 çipli ve 3.7 GHz saat hızına sahip. Aynı zamanda 320 dolar fiyat etiketi ile birlikte geliyor. Ryzen serisinin en uygun fiyatlı sekiz çekirdekli işlemcisi bu fiyata başarılı bir performans sergiliyor. Bu da AMD severleri heyecanlandırmaya yetiyor.

Bir diğer yeni Ryzen serisi ise Ryzen 7 1800X ve 1700X serileri oluyor. İlk olarak shopblt.com sitesinde satışa açılan işlemciler, farklı çevrimiçi perakende sitelerinde de tespit edilmeye başlandı. Şimdi gelin Ryzen 7 1700 işlemcisinin teknik özelliklerine yakından bir göz atalım.

 

amd ryzen islemci fiyatlar
Temel bilgiler

Ürün kimliği: YD1700BBAEBOX

İşlemci: Summit Ridge sekiz çekirdek

Frekans: 3.7 GHz

TDP: 65 Watt

Soket: AM4

Paket içeriği: Wraith soğutuculu

Bellek desteği: Çift kanallı DDR4 2400 MHz

Piyasa satış fiyatı: 316 dolar

Türkiye satış fiyatı: 1499 TL (şuan için net değil)

 

amd ryzen destekli anakartlar
Neden AMD Ryzen serisi alınmalı ?

Uzun zamandır AMD‘nin başarılı yeni Ryzen serisini zaten konuşuyoruz. Piyasaya çıkmadan önce fiyat – performans olacağını zaten biliyorduk. Hele bir de Intel’in 1099 dolarlık Broadwell-E i7 6900K işlemcisine kafa tutacak kadar olduğunu görünce işin rengi 360 derece değişti. Intel 140W TDP değerine sahipken, 65W TDP değeri ile daha az güç çeken Ryzen, bu konuda da Intel’in önüne geçmiş durumda.

Aynı sayıda çekirdeğin, aynı sayıda parçacığın, çekirdek başına ve saat başına fiyatın üçte birinden az bir işlemciden bahsediyoruz. AMD Ryzen 7 1700‘de sahip olduğu şey belki de on yılın pazarlığı diyebiliriz. Sonunda beklenilen patlama günü bugün olabilir. 1100 dolar şuanda 4060 TL’ye tekabül ettiği gibi, AMD Ryzen tercih ederek kendinize 2879 TL kâr ettirebilirsiniz. Ancak yine de ‘ben görmeden emin olmam’ diyorsanız, AMD Ryzen işlemciler ile yapacağımız testleri beklemenizi tavsiye ederim.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

3 YORUMLAR

  1. Zen işlemcinin gelmesini bende bekliyorum. Testlerden de olumlu sonuç alınırsa hiç beklemem geçerim intelden amd ye. Sanırım zen 1700x 380 dolar fiyatıyla en uygun tercih olacak gibi. İnşallah firmaların aç gözlülüğü tutmazda türkiye pazarına bu fiyattan yada daha ucuz fiyattan girer.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler