Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Marvel’s Spider-Man 2’de İlk Oyuna Göre Oynanış Anlamında Çok Değişiklik Olacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Marvel’s Spider-Man 2‘de oynanış anlamında ilk oyuna göre çok değişiklik olacak. Sony, büyük oyun serilerinden biri olan Marvel’s Spider-Man 2‘yi ilk kez Playstation Showcase etkinliğinde duyurmuştu. Bu etkinlikte şirket, çok bilgi vermese de oyundan bir fragman göstermişti. Ardından ise şirket, oyun hakkında daha fazla bilgi vermeye başladı.

spider man 2

Oyun hakkında çokça fragman gösterdi. Bazı fragmanlar oyun fragmanıydı bazıları ise oynanış fragmanı olmuştu. Son olarak gösterdikleri fragmanda ise oyunun çıkış tarihini de göstermişlerdi. Şimdi ise oyunun oynanışı hakkında daha fazla bilgi geldi.

Marvel’s Spider-Man 2’de İlk Oyuna Göre Değişiklikler Neler Olacak ?

Playstation‘un internet sitesinde oyun içindekiler hakkında bir güncelleme notları yer aldı. Bu notlarda ise oyunun ilk oyuna göre göstereceği farklılıklar yazıyordu. işte oyunun ilk oyuna göre farklı olan yenilikleri:

Erişebilirlik

  • Ses: Ekran okuyucu desteği, menülerdeki tüm ekran metinlerini yüksek sesle okuyacaktır.
  • Altyazılar: Sinematik sahneler için ekran üstü altyazılar ve sesli açıklamalar mevcuttur.
  • Oynanış: Aksiyonu tam hızın %70’ine, %50’sine veya %30’una kadar yavaşlatmayı seçebilirsiniz; istediğiniz zaman normal hıza geri dönebilirsiniz.

Bu geliştirmelere önceki oyunlarda olmayan şeyleri ele alacak ve Marvel’s Spider-Man Remastered’da yer alan yenilikleri de içerecek.

Oynanış

  • QTE Otomatik Tamamlama – Tüm QTE dizilerini düğmeye basmadan otomatik olarak ilerletir.
  • Düğmeyi Dokunmayı Basılı Tutmaya Değiştir – Düğmeye dokunmayı gerektiren düğme istemleri artık düğmelerin basılı tutulmasını gerektiriyor.
  • Web Shooter Burst – Aynı anda üçe kadar Web’in tetiklenmesini etkinleştirir. Oyuncunun tek tuşa basarak çoğu düşmanı tamamen ağlamasını sağlar.
  • Hedefleme Modu – Hedefleme eylemini bir geçiş veya düğmeyi basılı tutma şeklinde ayarlar.
  • Salınım/Parkour Modu – Sallanmayı ve parkur’u bir geçiş veya bir düğme basılı tutma şeklinde ayarlar.
  • Takip Desteği – Takip hedeflerinin en yüksek hareket hızını düşürülür, böylece hedef kaçmadan önce daha uzun bir zaman aralığı olur. Menzil içindeyken otomatik olarak takip hedefine bağlanır. Kamerayı otomatik olarak takip hedefine doğru çevirmek için [R3] tuşuna basın.
  • Geliştirilmiş Otomatik Nişan Alma – Nişan alma modundayken hedeflere daha kolay nişan alın.
  • Arttırılmış Kaçma Penceresi – Kaçınma penceresi süresini arttırır.
  • Bulmacaları Atla – Etkinleştirildiğinde devre, spektrografi ve gözetleme kulesi bulmacalarını atlama seçeneği olacaktır.

Oyuna gelecek özelliklerden çoğu bunlar.

Marvel’s Spider-Man 2, 20 Ekim 2023’te Plasytation 5‘e özel olarak piyasaya çıkacak.

Çağrı Yavan
Çağrı Yavan
Merhaba, ben Çağrı Yavan. Teknoloji ve oyun dünyasına meraklı bir yazarım. PC Hocası'nda, oyunlar ve teknoloji ile ilgili haberleri takip ediyor, okuyuculara bu alandaki yenilikleri aktarmak için çalışıyorum. Oyunları ve teknolojiyi sevmek, takip etmek ve paylaşmak benim için bir tutku.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler