Cuma, Nisan 26, 2024

Mercedes’in Pickup Modeli X-Class Sonunda Tanıtıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mercedes yeni geliştirmiş olduğu pickup modeli ile birlikte yeni de bir sınıfa girmiş oldu. Gizemli pickup X-Class dün görkemli bir şekilde Mercedes tarafından yayınlanmış ancak bilgi verilmemişti. Şimdi ise aracın tüm teknik özellikleri ve detayları belli oldu.

Mercedes X-Class Pickup Neler Sunuyor ?

Mercedes Benz‘in ailesine katılan yeni X-Class pickup modeli rekabeti ve ortalığı fena kızıştırdı. İsveç’in Stockholm şehrinde gerçekleşen etkinlikte tanıtılan X-Class ile marka resmen yeni bir segmentin kapılarını araladı. Sınıfının en iyisi olabilmek için üzerinde tam 3128 mühendisin görev yaptığı söylenen bu araçta, premium segment bir otomobilde olması gereken tüm özellikler bir araya getirilmiş.

Mercedes X-Class pickup modelinde asfalt ve arazi koşulları olmak üzere farklı modlar bulunuyor. Ayrıca yeni geliştirilmiş olan şasi ile birlikte off-road şartlarında maksimum performans ve konfor elde edilmiş. 22 inç büyüklüğe sahip jantlar ilk bakışta dikkatimizi çektiği gibi, LED farlar da ayrı bir hava katmış. Tasarım açısından araçta tek sevmediğimiz nokta ise arka panelde bulunan ızgaranın tipi oldu.

merc-x-class-pickup-003
İç Tasarımda Mercedes İmzası

Yukarıdaki görsellerden de göreceğiniz üzere X-Class‘ın içerisinde bulunan multimedya ekranı ve sol konsolda bulunan deri detaylar premium bir araç için tüm gereksinimleri karşılıyor. Zaten aracı Mercedes yaptığı için akıllarda en ufak bir soru işareti oluşacağını düşünmüyorum.

Aracın motor tarafında ise 6 silindirli dizel canavar görev yapıyor. Özel süspansiyon sistemi, elektronik çekiş ve ikili difransiyel kilidi ile arazi koşulları vız gelebilir. Mercedes X-Class‘ın çekme gücü 3.5 ton olduğu gibi, yerden yüksekliği ise 1 metre 91 santimetre olarak açıklandı.

Üretim sürecinde ise çevremizde hep duyarız “Mercedes’in motorlarını Renault üretiyor diye” işte o söylem bir kez daha doğrulandı. Mercedes X-Class pickup motorunu Renault-Nissan ortaklaşa üretecekler. Araç 2017’nin sonunda satışa çıkacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler