Cuma, Mart 29, 2024

Microsoft, Ekran Eğimlerine Duyarlı Uygulamalar Geliştirecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Hepimiz günümüz teknolojileri ile donatılmış cep telefonlarından ve tabletlerinden ivme ölçere yanıt veren, örneğin otomatik olarak dikeyden yataya geçen uygulamalara alışkınız. Bugün Microsoft Research, uygulamaların bir ekranın eğim açısına (veya muhtemelen bir dizüstü bilgisayarın menteşe açısına) yanıt verdiği yeni bir teknoloji gösterdi.

İşin esas olarak Surface Studio‘da yapıldığı görülüyor ve çizim tahtalarının sürekli olarak ayarlanabilen kendinden dengeli bir çalışma yüzeyi sunduğunu belirtiyorlar.

Her bir görüntüleme duruşu – ister yüksek, ister alçak veya arada bir yerde olsun – bazı aktiviteler için idealdir, ancak diğerleri için ideal değildir. Neyin uygun olduğu uygulama ve göreve de bağlı olduğundan, Microsoft Research ekibi giriş ve geri bildirim, görüntüleme açısına bağlı, okuma ve yazma (açıklama), genel ve kişisel, paylaşılan kişi alanı ve görev alanı arasındaki uygulamaya özgü bir dizi geçişi ve diğer nüansları araştırdı.

Örneğin, Haritalar uygulamasında ekranı eğmek, izometrik görünümden yukarıdan aşağıya bir görünüme geçerken, çizim uygulamasında kalem için optimize edilmiş bir çalışma alanından fare için optimize edilmiş bir çalışma alanına geçilir.

Sürekli yanıtlar, her bir kullanım durumuna göre özelleştirilmiş etkileşimli geçişler sağlar.

Videoda Microsoft, çeşitli bilgi çalışma senaryolarının bağlama uygun geçişleri sağlamak için algılanan ekran ayarlamalarını nasıl kullanabileceğini ve bu kavramların en iyi nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin teknik yazılım ayrıntılarını gösteriyor.

Microsoft, teknolojinin soğukluğuna rağmen, bir ön kullanıcı çalışmasının, uygulamaların eğimi ayarlamak için gereken çabayı, algılanan bir geçişin potansiyel faydaları ile dengelemesi gerektiğini öne sürdüğünü söylüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler