Çarşamba, Nisan 24, 2024

Microsoft, NTFS Bozukluğunu Düzelttiğini Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ocak ayı itibariyle, Windows 10 işletim sisteminde kısa bir karakter dizisinin NTFS dosya sisteminizi bozmasına izin vererek Windows’u bir sonraki önyüklemede onarmaya zorlayan ve uzun süredir devam eden bir hata Microsoft’a bildirilmişti. Kısa dize, bir zip sürücüsünün parçası, bir Windows 10 kısayolu, özel hazırlanmış HTML belgeleri veya hatta bir dosya için bir simgenin yolunun bir parçası gibi çeşitli şekillerde işletim sistemine iletilebiliyordu.

Windows yola erişmeyi denediğinde, “Dosya veya dizin bozuk ve okunamaz” hata bildirgesi ile kullanıcıya bildiriyordu ve sonra kullanıcıdan bilgisayarı yeniden başlatmasını ve bozulmayı gidermek için chkdsk komutunu çalıştırmasını istiyordu. Microsoft sonunda Windows 10 Insider 21322 sürüm numaralı yapısının bir parçası olarak konu ile ilgili bir düzeltme yayınladı.

Artık yola erişmeye çalıştığınızda, Windows 10 “Dizin adı geçersiz” olarak bildirecek ve NTFS birimini artık bozuk olarak işaretlemeyecektir. Bu düzeltmenin, bu hizmet reddi saldırısına karşı savunmasız kalan mevcut Windows 10 kullanıcılarına ne zaman sunulacağı belli değil.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler