Perşembe, Nisan 25, 2024

Microsoft, Parolalarınızı Silen Windows 10 Hatasını Düzeltti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Kasım ayında Microsoft, Windows 10‘un Chrome, Edge, OneDrive ve diğer uygulamalardaki şifreleri hatırlamamasına neden olan bir hatayı kabul etti. Sorun rastgele ve farklı uygulamalarda ortaya çıkıyor ve bu da hata takibini zorlaştırıyor.

Sinir bozucu Windows 10 hatası, yazılımın hesap kimlik bilgilerini hatırlamasını temelde engeller. Başka bir deyişle, etkilenen kullanıcı, bilgisayarını rasgele kullandıktan sonra kullanıcı adını ve şifresini tekrar girmek zorunda kalıyor.

Geri Bildirim Merkezi’nde bir kullanıcı “Windows 10 sürüm 2004’e yükselttikten sonra, Windows artık sistemdeki uygulamalarda (tarayıcı dahil) kimlik bilgilerimi / parolalarımı hatırlamıyor ve sürekli olarak tekrar oturum açmamı istiyor,” dedi.

windows 10 güncelleştirmeleri 7gb alan isteyecek manşet
Microsoft, Parolalarınızı Silen Windows 10 Hatasını Düzeltti! 2

Sorunun raporları ilk olarak Nisan ayında ortaya çıktı ve nihayet Şubat veya Mart’ta gelmesi beklenen bir sonraki kümülatif güncellemede düzeltildi. Kullanıcılar, OneDrive, Outlook, Microsoft Edge, Microsoft hesabı, Google hesabı, Chrome, Adobe CC vb. Uygulamalar için şifrelerin unutulduğunu açıkladı.

Google araştırmacısı Tavis Ormandy’ye göre, Görev Zamanlayıcı bazen DPAPI Kullanıcı Şifreleme Anahtarı için kullanılan LSASS’de kayıtlı kimlik bilgilerinizi bozar. Sonuç olarak, şifreler / kimlik bilgileri rastgele göz ardı edilir ve kullanıcılardan kimlik bilgilerini tekrar girmeleri istenir.

Güncelleme şu anda Insider test programında test ediliyor

Microsoft, uygulamaların hesap kimlik bilgilerini depolamasını engelleyen sinir bozucu bir hata için kalıcı bir çözüm keşfetti ve düzeltme şu anda Windows Insider programındaki test kullanıcılarına sunuluyor.

Microsoft Edge Program Yöneticisi Eric Lawrence, “Windows’taki bu sorun, S4U görevi olan nispeten az sayıda kullanıcıyı etkiliyor ve artık en son Windows 10 içeriden bilgi kanalında düzeltildi,” diye yazdı.

Web tarayıcılarındaki çerezleri de sildiği söylenen kusur, Salı Yaması sürümünde tüm makinelere gitmeden önce bir sonraki isteğe bağlı güncellemede genel halk için düzeltilecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler