Cuma, Mart 29, 2024

Microsoft ve Google, Clipboard API için Ortaklaşa Çalışacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji devlerinden Microsoft, Windows üzerinde PWA’ları birinci sınıf uygulamalar yapma konusunda kararlı ve en son yaptığı geliştirmelerden bir tanesi, web siteleri ve web uygulamaları için sistem panosu desteğini daha üst seviyeye taşımak.

Microsoft ve Google şu anda, web sitelerinin standart bir asitleme biçimi kullanarak rastgele temizlenmemiş yükleri okumasına ve yazmasına ve ayrıca işletim sistemine özgü biçimlerin sınırlı bir alt kümesini okuyup yazmasına (eski uygulamaları desteklemek için) izin veren yeni bir Pickle Clipboard API üzerinde çalışıyor.

microsoft ai for health pch
Microsoft ve Google, Clipboard API için Ortaklaşa Çalışacak 2

Microsoft, mevcut Web Platformunun tüm platformlarda en popüler standartlaştırılmış veri türlerini (metin, resim, zengin metin) destekleyen bir API’ye sahip olduğunu, ancak bu API’nin özel biçimlerin uzun kuyruğuna ölçeklenmediğini söylüyor. Özellikle, özel biçimler, TIFF (büyük bir görüntü biçimi) gibi web standardı olmayan biçimler ve .docx (bir belge biçimi) gibi özel biçimler mevcut Web Platformu tarafından desteklenmiyor.

Web uygulamalarının daha yaygın hale gelmesiyle, bazı güçlü web uygulamaları, işletim sistemi panosu (kopyala-yapıştır) aracılığıyla web ve yerel uygulamalarla veri yüklerinin yerinin değişmesi istenebiliyor.

Pickle Clipboard API’si, pano biçiminin adının, içeriğin web’den geldiğini belirtmek için tarayıcı tarafından standart bir şekilde yönetildiğini görüyor; bu, yerel uygulamaların temizlenmemiş içeriği kabul etmeyi seçmesine olanak tanıyor.

Microsoft, yeni API’nin aşağıdakilere izin vereceğini söylüyor:

  • Sistem panosunu kullanarak web ve yerel uygulamalar arasında kopyalamaya/yapıştırma yapma.
  • Geliştiriciler tarafından özel pano biçimleri oluşturabilme.
  • Güvenliği/gizliliği koruma.
  • Pano üzerinde hassas kontrol sağlama.
  • Mevcut Async Pano API’si üzerine inşa edilen yeni sistem.

Şirketin mevcut çalışması Pickle Clipboard API, Chromium’a uygulanmaya başlandı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler