Cumartesi, Nisan 20, 2024

Microsoft, Windows 11 Desteklemeyen Bilgisayarlara Kümülatif Güncellemeler Sunuyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bildiğiniz üzere Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım ve teknoloji Microsoft, 5 Ekim’de yeni nesil işletim sistemi Windows 11’i genel olarak kullanıma sundu. Eğer cihazınız Windows 11 tarafından desteklenmiyor ve siz yine de cihazınıza bir şekilde Windows 11 kurmaya çalıştıysanız resmi önemli güncellemelerden mahrum kalacaksınız.

Bugün ise şirket Windows 11 tarafından desteklenmeyen cihazlar hakkında şunları dile getirdi:

Windows 11 genel kullanıma sunulduktan sonra, bu bilgisayarlar aralıklarla yayından kaldırılacak ve gelecekteki Windows 11 Insider Preview derlemelerini alamayacaklar. Bu bilgisayarlar, sağladığımız ortamla (ISO’lar) temiz bir şekilde Windows 10 yüklemeli ve ardından Windows 10 güncellemelerini önizlemek için Yayın Önizleme Kanalına katılabilir.

Salı günü ilk yama yayınlandı ve HTNovo, uyumlu olmayan bilgisayarlarının tam güvenlik güncelleştirmeleriyle birlikte .NET Framework 3.5 ve 4.8’in herkese gönderildiğini ve bu nedenle durumun şirketin belirttiği gibi tam olarak böyle görünmediğini raporladı. Microsoft, kullanıcıları kasıtlı olarak desteklememeyi planlamak yerine güncellemeleri vermemekle desteklenmeyen cihazlara Windows 11 kurmasını engellemeye çalışıyor fakat görünen o ki bu şimdilik faaliyete geçmedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler