Çarşamba, Nisan 24, 2024

Microsoft, Windows 11 ile Birlikte Yerleşik Uygulamaların Tasarımını Değiştiriyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows 11 ile birlikte yeni kullanıcı deneyimi ve arayüzüne sahip bambaşka bir Fotoğraflar uygulaması geliyor ve ek olarak Microsoft, yeni bir Dosya Gezgini ve Windows Ayarları tasarımı üzerinde çalıştığını da onayladı. Fotoğraflar uygulamasına benzer şekilde, Gezgin ve Ayarlar uygulaması, yerleşik düğmelerin çoğu için basitleştirilmiş bir gezinme deneyimi ve yeni simgelerle güncelleniyor.

Dosya Gezgini, Paint ve Not Defteri, (uygulamanın en üstünde bulunan) başlık şeridini tek bir eylem satırı ve yeni simgeler içeren yeni bir Akıcı Tasarım başlığıyla değiştiriyor.

File Explorer ribbion 1024x700 1
Microsoft, Windows 11 ile Birlikte Yerleşik Uygulamaların Tasarımını Değiştiriyor 2

Akrilik şeffaflığın, Akıcı simgelerin ve yuvarlatılmış köşelerin doğru uygulanması sayesinde Windows birinci taraf uygulamaları arayüzü artık daha modern ve sade. Ayrıca yeni bir Groove Music uygulaması ve Outlook istemcisi kullanıcılar tarafından bekleniliyor, ancak bu uygulamaların bu yıl piyasaya çıkıp çıkmayacağı belli değil.

Kaynaklara göre Microsoft, daha iyi performans sunacak ve daha minimal ve modern bir görünüm kazandırmak için köşeleri yuvarlatacak birleşik bir web tabanlı Outlook uygulaması üzerinde çalışıyor. Görsel iyileştirmelere ek olarak, yeni Outlook istemcisi kurumsal müşteriler için “Kuruluş Gezgini” ile birlikte gönderilir.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler