Cuma, Mayıs 3, 2024

Milli Muharip Uçak Artık KAAN Olarak Anılacak

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizin silah teknolojileri konusunda dışarıya olan bağımlılığını azaltmak için çalışmalar devam ediyor. İnsansız hava araçları, yeni nesil Altay tank derken bir yandan da göklerde hakimiyet kuracak Milli Muharip Uçak üzerinde çalışmalar devam ediyor.

Son dönemde yerli ve milli uçağımız üzerinde yapılan çalışmaların hızlandığını ve buraya bir yoğunlaşma olduğunu da görüyoruz. Zira uçak için testler de hızlandı. En son noktada ise Milli Muharip Uçak için isim açıklaması geldi.

Milli Muharip Uçak Bundan Böyle KAAN!

TUSAŞ, Kahramankazan’da gerçekleştirdiği özel etkinlikte yeni uçak için kritik bilgiler verdi. Yeni nesil savaş uçağı için bundan sonraki süreçte nasıl ilerleneceğinden tutun, isimlendirmenin nasıl olacağına kadar birçok konuda yeni açıklamalar gördük.

Etkinlikte yer alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da uçağın adının KAAN olarak belirlendiğini doğrulayan açıklamalarda bulundu.

KAAN

Bundan sonra KAAN olarak anılacak olan Milli Muharip Uçak için süreçte devam ediyor. 2030 yılından sonra F-16 modellerinin yavaş yavaş emekliliğe ayrılması bekleniyor. Burada oluşacak olan boşluk ise yeni nesil savaş uçağı KAAN ile doldurulmaya başlanacak.

Belirlenen tarihe kadar uçağın öncelikle yer testlerinin tamamlanması beklenecek. Sonrasında hava testleri ve en son da nihai testler yapılacak. Eğer bir sorun çıkmazsa, çok yakında yerli ve milli savaş uçağımızı çok daha sık görmeye başlayacağız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler