Cuma, Mart 29, 2024

Mobil GeForce RTX 3080 için İlk Bilgiler Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mobil GeForce RTX 3080, dizüstü bilgisayarlarını süsleyecek ve özellikle oyun serisi modellerin gücüne güç katacak.

Henüz ne zaman çıkış yapacağını bilmediğimiz mobil kartların, özelliklerinin neler olacağı ise hala netleşmiş değil. Fakat zaman zaman bu konuda bilgi paylaşımları geliyor. Daha önce sızıntılar yapan isimler, yeni kartların mobil versiyonları için de sızıntılarına devam ediyor. En son Twitter’dan böyle bir sızıntı haberi geldi.

Mobil GeForce RTX 3080 özellikleri nasıl olacak?

Yapılan paylaşıma göre yeni mobil serisinde de yine GA104 grafik birimini göreceğiz. 6144 CUDA çekirdeğinin olacağı söylenen ekran kartının, 256 bit veri yolunda olacağı ve 16 GB GDDR6 bellek kullanacağı da iddia edilen özellikler arasında.

Mobil GeForce RTX 3080

Daha önce mobil versiyonda bu özelliklerin olacağı bir e-ticaret sitesinde de ortaya çıkmıştı. Son gelen iddiaların da yine aynı özellikleri işaret etmesi, biraz daha iddiaları güçlendirmiş oldu. Yeni ekran kartlarının mobil versiyonlarının ne zaman kullanıma başlayacağı ise hala net değil.

Bir yandan çıkış tarihini beklerken bir yandan da mobil tarafta ekran kartına eşlik edecek sistemlerin nasıl olacağı merak ediliyor. Bakalım NVIDIA’nın yeni canavarları laptoplarda nasıl bir performans sunacak?

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler